livios logo

Protips voor een vlekkeloze wandbekleding van je Gyproc® wand

Je hebt een Gyproc® wand geplaatst en bent nu helemaal klaar om de wand te behangen, te schilderen of te betegelen? Dan kan je vast nog wel enkele tips gebruiken om ervoor te zorgen dat je wand een naadloze afwerking krijgt die je een goede basis geeft om jouw favoriete wandbekleding aan te brengen.

15116-NL

Je kan vast wel enkele tips gebruiken om je wand een naadloze afwerking te geven.

Foto Gyproc

15116-NL

Gebruik de Gyproc® Roll & Finish om oneffenheden, schroefgaten en voegen weg te werken.

Foto Gyproc

15116-NL

Je wand verven? Gebruik een kortharige roller om eerst Gyproc® Schildersprimer aan te brengen.

Foto Gyproc

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk en dat is zeker ook het geval bij het afwerken van je Gyproc® wand. Gebruik daarom de Gyproc® Roll & Finish om oneffenheden, schroefgaten en voegen weg te werken en zo een perfect gladde wand te creëren. Je smeert de egalisatieplamuur vlot uit met de Gyproc® Plamuurrol en strijkt de Gyproc® Roll & Finish in brede banen glad met behulp van het Gyproc® Spackmes. Met de vlakspaan van 50 cm bewerk je meteen een grote oppervlakte en werk je oneffenheden efficiënt weg. Daarna laat je de oppervlakte minstens 24 uur drogen en schuur je de muur met een Gyproc® Handschuurder en een Gyproc® Schuurgaas.

Gyproc® wand schilderen

Wil je je nieuwe wand een likje verf geven? Gebruik dan een kortharige roller om eerst een fijne laag Gyproc® Schildersprimer aan te brengen. Die zorgt ervoor dat de verf overal gelijkmatig wordt opgenomen. Zodra je primer droog is, kan je met je verfborstel aan de slag. Vergeet niet om eerst de verf goed door te roeren zodat het pigment en het vloeimiddel goed worden verdeeld en je een egale kleur krijgt. Voor een dekkend resultaat voorzie je minstens twee eindlagen.

Gyproc® wand behangen

Wil je behangpapier gebruiken om je wand op te vrolijken met een leuk grafisch patroon of een accentmuur te creëren in je living? Geen probleem, je kan behangpapier perfect aanbrengen op de gipsplaten. Vergeet dan wel niet om eerst een laag Gyproc® Behangprimer aan te brengen. Die zorgt er niet alleen voor dat je het behang later makkelijk kan verwijderen met een behangafstomer, maar beschermt ook de ABA voegen tegen het vocht dat vrijkomt wanneer je de stomer gebruikt.

Gyproc® wand betegelen

Kies je voor tegels als wandbekleding in de badkamer? Let er dan in de eerste plaats op dat je de groene , waterwerende Gyproc® WR-platen gebruikt in combinatie met de Gyproc® Zelfklevende ABA-Voegband Hydro en de Gyproc® Hydro-Mix pasta voor het vullen van de voegen. Nadat je de zones die in contact komen met spat- of sproeiwater een waterdichting hebt gegeven, kan je de tegellijm aanbrengen met een lijmkam. Houd er wel rekening mee dat je tegels maximaal 10 millimeter dik mogen zijn. Om zeker te zijn dat je draagstructuur stevig genoeg is om te betegelen, zijn er een aantal regels waar je best rekening mee houdt. Raadpleeg Gyproc.be voor meer details.

Naar de finish

Ben je na het lezen van deze tips klaar om aan de afwerking van je Gyproc® wand te beginnen? Gebruik dan de Gyproc Configurator om te berekenen hoeveel materiaal je precies nodig hebt. Je print de handige materiaallijst gewoon af en bent meteen goed voorbereid voor een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Gyproc® verkooppunt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-15116/gyproc/partnerberichten/protips-voor-een-vlekkeloze-wandbekleding-van-je-gyproc-reg-wand/