livios logo

5 tips om je badkamer in een nieuw jasje te steken met Gyproc® gipsplaten

Kan je badkamer wel een make-over gebruiken of wil je je ultieme ontspanningsruimte een upgrade geven met bijvoorbeeld een dubbele wastafel of een inloopdouche? Dan mag je de doe-het-zelver in jou helemaal los laten, want met de Gyproc® gipsplaten en de tips in dit artikel maak je er in een handomdraai iets moois van.

15215-NL

Foto Gyproc

15215-NL

Foto Gyproc

1. Kies de juiste plaat

Omwille van de wisselende vochtigheidsgraad in de badkamer gebruik je in deze ruimte het beste de Gyproc® WR-platen in plaats van standaardplaten om je wanden en plafonds af te werken. De groene WR-platen hebben namelijk een verhoogde waterwerendheid.

2. Maak je voegen waterwerend

Bij waterwerende platen horen ook waterwerende voegen. Die kan je gemakkelijk uitvoeren met behulp van de speciale ABA Hydro voegband en de Hydro JointMix.

3. Voorzie een montageplaat waar nodig

Zodra je wanden en voegen in orde zijn, kan je de inrichting beginnen voorbereiden. Let daarbij wel op dat je voor zwaardere elementen zoals een wastafel, een kraan of een hangrek een extra versteviging voorziet via een montageplaat op een versteviging van multiplex.

Hoe ga je te werk? Op de plaats waar je een zwaarder element wil installeren, breng je een versteviging in multiplex aan tussen de Metal Stud® profielen. Daarna maak je in de Gyproc® gipsplaat een opening waarvan de diameter ongeveer 1 cm groter is dan de leiding(en) ter hoogte van de aansluiting. Vervolgens zet je de WR-plaat vast en behandel je de vrije gipskern met het Gyproc® Voorstrijkmiddel.

Tip: kan je wat extra begeleiding gebruiken? Neem dan een kijkje in het Gyproc® Doe-boek.

4. Voorzie een waterdichte afwerking

Ongeacht hun verhoogde vochtwerendheid mogen de groene Gyproc® gipsplaten niet rechtstreeks in contact komen met spatwater. Spatwaterzones, zoals de douche of de ruimte rondom de wastafels, worden dan ook het beste waterdicht betegeld nadat ze zijn behandeld met Webersys Pack om de blijvende waterwerendheid van de platen te verzekeren. Voor wanden die niet rechtstreeks in contact komen met water volstaat een afwerking met vochtwerende verf.

5. Installeer een verlaagd plafond

Wil je graag een strakke afwerking in je gerenoveerde badkamer? Ga dan voor de finishing touch met een verlaagd plafond van gipsplaten. Net als voor de wanden gebruik je de waterwerende WR-gipsplaten. Die zijn makkelijk te installeren en kan je in eender welke kleur schilderen om het volledige plaatje te laten kloppen.

Aan de slag

Ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken, maar wil je eerst zeker weten welke materialen je nodig hebt? Gebruik dan de Gyproc® Configurator. Die geeft je in enkele kliks een volledige materiaallijst waarmee je meteen naar het dichtstbijzijnde Gyproc® verkooppunt kan gaan.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-15215/gyproc/partnerberichten/5-tips-om-je-badkamer-in-een-nieuw-jasje-te-steken-met-gyproc-reg-gipsplaten/