Een scheidingswand plaatsen: tips voor elk type ruimte

Het plaatsen van scheidingswanden is een klusje dat vaak wordt uitbesteed. Nochtans kan je er zelf makkelijk mee aan de slag. De gipsplaten van Gyproc® laten jou toe om in elk type ruimte scheidingswanden te plaatsen, op maat van jouw wensen. Of het nu gaat om een badkamerrenovatie of het creëren van een aparte speelhoek in je woonkamer: ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om zelf scheidingswanden te plaatsen. Aan de slag!

Badkamer

Beschikt jouw badkamer over een toilet? Dan is het fijn om hiervoor een privaat plekje te creëren door middel van een scheidingswand. Gyproc® WR-platen – omwille van de kleur ook wel groene Gyproc® genoemd – zijn scheidingswanden met een verhoogde waterwerendheid die specifiek bedoeld zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Bovendien kan je je sanitaire toestellen zoals je hangtoilet probleemloos ophangen aan deze platen.

Woonkamer

Een goede akoestiek is belangrijk in je leefruimte. Door het hybride werken, wil je misschien wel een knusse thuiswerkplek creëren in je woonkamer. En dan wil je uiteraard niet gestoord worden wanneer je kinderen aan het spelen zijn of je partner naar zijn favoriete serie op Netflix kijkt. De akoestische en isolerende Habito®-platen van Gyproc® zijn jouw partner in crime wat geluidsdemping betreft. Daarnaast zijn ze extra bestand tegen schokken en stoten van meubels die verplaatst worden of spelende kinderen. Ze zijn ook nog eens stevig: je flatscreen of wandkast bevestigen kan perfect aan deze platen met hoge draagkracht.

Slaapkamer

Habito®-platen kunnen tevens nuttig zijn in je slaapkamer. Ook daar is geluidsdemping immers van groot belang. Geluiden van buiten de kamer worden tot een minimum gereduceerd. Zo kan jij van een optimale nachtrust genieten.

Elk type ruimte

Wil je een scheidingswand plaatsen in een ruimte in huis of bijvoorbeeld je garage? Maar heb je geen echte vereisten wat vochtwerendheid, stootvastheid of akoestiek betreft? Dan kan je gebruikmaken van het basisassortiment van Gyproc®. Met de A-, ABA- of 4xABA-gipsplaten kan je elke ruimte op een gepaste manier afwerken.

Wat heb je nodig?

Naast de gipsplaten van jouw keuze, heb je ook altijd een Metal Stud®-systeem nodig. Met deze profielen maak je een draagconstructie voor de gipsplaten. Je plaatst de platen eigenlijk op een thermisch verzinkt stalen kader. Het is een lichtgewicht systeem waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over overbelasting van je vloer. Het Metal Stud®-systeem maakt het bovendien mogelijk om een deur in scheidingswanden te plaatsen en om twee Gyproc®-wanden zowel in L- als T-opstelling tegen elkaar te plaatsen.

Hoe ga je te werk?

  1. Maak een plan van de ruimte die je onder handen wil nemen.
  2. Ga na welke materialen je nodig hebt en bereken de hoeveelheden met behulp van de handige Gyproc®-configurator.
  3. Print je shoppinglist en ga ermee naar een Gyproc®-verkooppunt bij jou in de buurt.
  4. Steek je handen uit de mouwen!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media