livios logo

Plaats zelf een scheidingswand of plafond met dit eenvoudige stappenplan

Ben je bezig met een renovatie- of (ver)bouwproject en wil je zelf een scheidingswand? Of misschien zelfs een vals plafond installeren? Aan de hand van dit makkelijk 4-stappenplan én de juiste tools kom jij snel tot het gewenste resultaat!

16230-NL

Foto Gyproc

16230-NL

Foto Gyproc

16230-NL

Foto Gyproc

16230-NL

Foto Gyproc

16230-NL

Foto Gyproc

1. Voorzie een draagconstructie

Heb je al gehoord van Metal Stud®-profielen? Dit zijn profielen uit thermisch verzinkt staal die een frame of draagconstructie vormen waarop je je Gyproc®-gipsplaten kunt zetten. Dit lichtgewicht systeem is ideaal bij het installeren van scheidingswanden of plafonds.

2. Plaats de gipsplaatsen in de constructie

Het soort gipsplaten dat je nodig hebt, is afhankelijk van het type ruimte dat je onder handen wil nemen. In vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer of wasplaats is het aangeraden te kiezen voor vochtwerende platen zoals groene Gyproc® of WR-platen. Vereist jouw ruimte extra akoestiek of platen die tegen een stootje kunnen? Dan ben je gebaat bij de isolerende en akoestische Habito®-platen van Gyproc®. Geluidsoverlast (én bijbehorende ergernis) wordt tot 5x meer beperkt. Een aanrader voor de slaapkamer! De stootbestendigheid van de platen is bovendien een grote plus om de impact van het verplaatsen van meubels of spelende kinderen te weerstaan.

3. Maak de naden effen

Heb je de gipsplaten geplaatst? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat er een voeg zit tussen 2 gipsplaten. Om een mooie afwerking van je plafond of wand te bekomen, zal je deze voegen zo effen mogelijk moeten maken. Hiervoor bestaan er tal van hulpmiddeltjes. De Roll & Finish van Gyproc® helpt je om oneffenheden, voegen en schroefgaten weg te werken. Combineer dit voegproduct met het Gyproc® Spackmes voor perfect gladde wanden. Dit duo is een echte must-have voor elke doe-het-zelver. De egalisatieplamuur is geschikt voor gipsplaten, beton, pleister, glasvezelbehang en geverfde ondergrond. Het Spackmes dient om het Roll & Finish-voegproduct glad te strijken.

4. Werk af en decoreer

Wil je je vals plafond of scheidings- of voorzetwand schilderen of behangen? Gebruik dan eerst de Gyproc® schilder- of behangprimer. Na het schilderen of behangen kan je aan de slag met de decoratieve afwerking. Een kadertje, wandplank of verlichting ophangen kan je doen met de plafond- en wandpluggen van Gyproc®. Tenzij je gebruik hebt gemaakt van de Gyproc® Habito®-platen. Dan heb je geen speciale pluggen of tools nodig. De spaanplaatschroeven die standaard bij elk doosje Habito®-schroeven zitten, volstaan. Je kan er zelfs voorwerpen tot 30 kg mee ophangen! We zeiden het al: deze platen hebben een énorm draaggewicht. Je kan je schilderijen, kasten of flatscreen dus makkelijk rechtstreeks aan de Habito®-platen van Gyproc® ophangen.

Je eigen scheidings- of voorzetwanden plaatsen wordt kinderspel, dankzij dit eenvoudige stappenplan. Vergeet niet om de handige Gyproc®-configurator te gebruiken om de hoeveelheden van de materialen die je nodig hebt, te berekenen. Met jouw materiaallijst kan je vervolgens naar de winkel stappen. Zo ben je helemaal klaar om te starten met klussen!

9 dingen die je moet weten over pleisterwerken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-16230/gyproc/partnerberichten/plaats-zelf-een-scheidingswand-of-plafond-met-dit-eenvoudige-stappenplan/