Gyproc® wanden: voor elke kamer een oplossing

Sta je voor een totaalrenovatie of een complete make-over van je interieur? Voor nieuwe scheidingswanden, voorzetwanden tegen oneffen of te dunne muren en nieuwe plafonds zijn Gyproc® gipsplaten het ideale materiaal. Ze zijn duurzaam, licht, snel te plaatsen en je kan ze afwerken met verf, behangpapier of tegels. Welke soort gipsplaten je best kiest, hangt af van de ruimte waarin je ze gebruikt en waar jij belang aan hecht. We maken je graag wegwijs.

De standaard voor alle ruimtes

De standaard Gyproc® A gipsplaten zijn geschikt om egale wanden, voorzetwanden en plafonds te maken in elke ruimte met een normale luchtvochtigheid en waar je wil verven of behangen. Wil je er zware elementen aan bevestigen? Kies dan voor de robuuste Habito® gipsplaten die je ook kan betegelen.

Als ze tegen een stootje moeten kunnen

De Habito® platen hebben een hoog draagvermogen. Je kan er zware elementen zoals kasten, tv’s en kunstwerken aan ophangen zonder extra versteviging achter de plaat en zonder pluggen. Ze zijn stootbestendig en scheurvrij, wat nuttig is in leefruimtes waar de wanden een en ander te verduren kunnen krijgen. Dankzij hun goede geluidswerende eigenschappen zijn deze platen ook een prima keuze voor je slaapkamer.

Om lawaai buiten of binnen te houden

Wil je genieten van rust en stilte maar heb je geen nood aan een extra stevige wand? Of wil je ergens lawaai maken zonder dat je huisgenoten of buren er last van hebben? Ook dan zit je goed met de Habito® platen. Ze beschikken over uitstekende geluidswerende eigenschappen. Zo geniet jij van het hoogste akoestisch comfort.

In natte ruimtes

Gebruik in je badkamer of andere ruimtes met een wisselende luchtvochtigheid de groene, waterwerende Gyproc® WR platen. Ze bevatten waterafstotende additieven waardoor ze vocht- en schimmelbestendig zijn. Je hebt ze in verschillende types, met 2 of 4 afgeschuinde boorden en met ronde boorden. Bekijk onze tips om je keuze te maken. In de wand van je ingebouwd bad bevestig je best een ProLock-Easy inspectieluik, zo blijven de technieken toegankelijk.

Voor een gezonde binnenlucht

De Gyproc Activ’Air Pemium platen hebben een luchtzuiverende werking. Ze dragen bij tot een gezond binnenklimaat door schadelijke vluchtige organische stoffen uit de binnenlucht op te nemen en te neutraliseren. Deze stoffen komen voort uit bouwmaterialen, meubilair, textiel, onderhoudsproducten en verbrandingsprocessen. Extra handig is de witte kleur van deze platen, die een grondlaag bij het schilderen overbodig maakt.

Het juiste materiaal

Heb je besloten welke type gipsplaten je zal gebruiken? De Gyproc® Configurator rekent voor jou uit welke afmetingen, hoeveelheden en afwerkingsproducten je nodig hebt. Ben je er toch nog niet helemaal aan uit welke gipsplaten je best kiest? Ook daar helpt de configurator je bij.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media