livios logo

Veilig wonen? Hou altijd een oogje in het zeil met je smartphone

In de geconnecteerde wereld van tegenwoordig is een smartphone bijna onmisbaar. Zelfs als het gaat om veiligheid, want dankzij een handige app beheer je je slimme alarmsysteem nu ook vanop afstand. Zo hou je op elk moment van de dag een oogje in het zeil voor een totale controle en een makkelijker leven. Dit zijn de voordelen van slimme beveiliging.

Hou je woning in de gaten

Dankzij de app die je op je slimme beveiligingssysteem aansluit, kan je je woning altijd in de gaten houden. Waar je ook bent, op elk moment van de dag.  Bovendien kan je niet alleen in real time de beelden bekijken, maar ook een geschiedenis raadplegen van degenen die het alarm hebben uitgeschakeld. Dat is goed voor de gemoedsrust, want zo weet je bijvoorbeeld dat de kinderen veilig zijn thuisgekomen van school.

Beheer je alarmsysteem vanop afstand

Ben je vergeten je alarmsysteem in te schakelen? Ook dat kan je vanop afstand in orde brengen via de app op je smartphone. Je hebt zelfs de keuze om het alarmsysteem in bepaalde leefruimtes gedeeltelijk aan of uit te schakelen. Zorg dat je ’s nachts bijvoorbeeld alleen de benedenverdieping optimaal beveiligt, zodat je boven vrij kan bewegen zonder een vals alarm te veroorzaken.

Alarm? Onmiddellijke actie

Als het alarmsignaal afgaat, moet je onmiddellijk in actie kunnen schieten. Is het zover? Dan ontvang je de livebeelden van je bewakingscamera via de app op je smartphone. Zo achterhaal je in een vingerknip de oorzaak van het alarmsignaal en kan je er ook meteen naar handelen. Gaat het daadwerkelijk om een inbraakpoging? Breng dan zo snel mogelijk de politie op de hoogte. Bij vals alarm schakel je het systeem makkelijk weer uit.

Detecteer branden

Het slimme systeem helpt je woning ook op andere manieren beveiligen. Brandt er bijvoorbeeld iets aan in de oven en gaat je rookmelder af? Ook dan krijg je onmiddellijk een waarschuwing via de smartphone app, zelfs als je thuis bent en het beveiligingssysteem hebt ontwapend. Dat is een groot pluspunt: door een brand snel te detecteren en nauwkeurig te lokaliseren, kan je de gevolgen aanzienlijk beperken.

Optimaliseer je energieverbruik en leid inbrekers om de tuin

Ook op vlak van comfort en energiezuinigheid geniet je van een aantal voordelen. Met de app kan je onder meer makkelijk de lichten bedienen, de verwarming in- en uitschakelen en de garagepoort openen en sluiten. En dat allemaal met één klik op je smartphone. Dankzij die domoticafuncties beheer je je energieverbruik efficiënter én heb je een goede bondgenoot in huis om potentiële inbrekers om de tuin te leiden: je kan ze makkelijk doen geloven dat je tijdens een vakantie of zakenreis toch gewoon thuis bent.

Wil je je woning beveiligen met een slim alarmsysteem via een app op je smartphone? Neem dan gerust contact met ons op. Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder. 


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10279-15189/g4s-belgium/partnerberichten/veilig-wonen-hou-altijd-een-oogje-in-het-zeil-met-je-smartphone/