Alarmsysteem: bedraad of draadloos

Met een alarmsysteem beveiligt u uw woning bij uw aan- en afwezigheid. Onze alarmsystemen zijn uitgerust met verschillende detectoren om uiteenlopende risico’s op te sporen. Van inbraak, brand en gaslekken tot stroompannes en overstromingen.

Er bestaan 3 soorten alarmsystemen.

Bekabeld alarmsysteem: elk onderdeel is via een kabel verbonden met de centrale. Het systeem is daardoor ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Omdat de voorzieningen definitief zijn, moet u vooraf goed nadenken over de plaatsing. Plaatsing door een expert wordt aangeraden: efficiëntie van het systeem, dienst na verkoop en onderhoud worden vervolgens gegarandeerd.Nóg troeven: het systeem is voordelig, betrouwbaar en haast totaal gevrijwaard van hacking en interferentie.

Draadloos alarmsysteem: de communicatie tussen centrale en randapparatuur gebeurt via beveiligde verbindingen. Het systeem is eenvoudig te installeren. Er is enkel een kabelverbinding nodig van de alarmcentrale naar het zekeringbord. Plaatsing en programmatie geschiedt door onze technische dienst. Verhuist u? Dan neemt u het systeem gewoon mee naar uw nieuwe woonst. Mooi meegenomen: dankzij het modulaire en uitbreidbare karakter voegt u eenvoudig extra componenten toe als uw noden veranderen (bijvoorbeeld voor meer functies of bij uitbreiding van uw woonst).

Hybride alarmsysteem: combineert de voordelen van bekabelde en draadloze systemen, en is bovendien eenvoudig uit te breiden.

INCERT gecertificeerd, onze specialisten helpen u, na analyse van uw risico’s,  de oplossing te kiezen die het best past bij uw beveiligingsbehoeften. Onze systemen maken zowel gebruik van volume als van perimeter detectie.

Wenst u uw woning te beveiligen? Vraag uw vrijblijvende offerte aan. Onze beveiligingsadviseurs helpen u graag verder.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media