livios logo

Bereik het laagste karakteristiek energieverbruik dankzij ShutterX®-rolluiken

Vanaf 2021 is bouwen volgens de BEN-principes een must. We merken echter dat het overgrote deel van de nieuwbouwers hier al mee bezig is. Niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een BEN-woning met zich meebrengt.

12257-N

Eventuele herstellingen gebeuren aan de buitenkant waardoor er geen kap- of breekwerk vereist is.

Foto Wilms nv

12257-N

Het rolluik zit volledig weggewerkt achter de gevel.

Foto Wilms nv

12257-N

Optioneel bij dit systeem is een geïsoleerde, aluminium vensterbank.

Foto Wilms nv

Om van een BEN-woning te spreken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo speelt het E-peil een belangrijke rol, maar nog belangrijker is dat er wordt voldaan aan enkele EPB-eisen. Zo moet er onder andere worden gezocht naar een manier om oververhitting tegen te gaan.

De beste manier om oververhitting te voorkomen, is door rolluiken of zonwering te plaatsen. Nog voor jouw woning te kans krijgt om op te warmen, zal een rolluik of screen de warme zonnestralen tegenhouden. Bovendien is dit een dynamische oplossing, wat betekent dat je in de winter wél kan profiteren van de zon.

Bij nieuwbouw zagen we dat rolluiken aan populariteit verloren en dat screens het wel goed deden. Niet geheel onlogisch. Traditionele inbouwrolluiken zijn uit den boze wegens de strenge energie-eisen en een voorzetrolluik op de buitenmuur is niet ideaal wanneer je net een strakke nieuwbouwwoning hebt gebouwd. Daarom werd ShutterX® ontwikkeld, een nieuw type inbouwrolluik dat volledig voldoet aan de huidige bouwvoorschriften. Uit simulaties blijkt zelfs dat, dankzij het plaatsen van ShutterX®, het laagste karakteristiek energieverbruik van eender welke oplossing in de markt kan worden bereikt!

Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

Onzichtbaar weggewerkt

Het rolluik zit volledig weggewerkt achter de gevel en zelfs de onderlat van het rolluik verdwijnt in de kast. In opgerolde toestand is ShutterX® dus onzichtbaar, zowel vanbinnen als vanbuiten. Eventuele herstellingen gebeuren van de buitenkant waardoor er geen kap- of breekwerk vereist is.

Composiet profielen

Om de kast in te bouwen wordt uiteraard een deel van de isolatie weggenomen, wat resulteert in een koudebrug. Dat lossen we op door een composiet profiel te plaatsen. Ook onderaan het raam plaatsen we zo een composietprofiel, niet alleen zal dit een extra versteviging zijn voor het raam maar ook maakt het een einde aan koude vensterbanken.

Dit zijn nog maar 2 van de vele voordelen van onze ShutterX®. Ontdek de rest op www.wilms.be.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10283-12257/wilms-nv/partnerberichten/bereik-het-laagste-karakteristiek-energieverbruik-dankzij-shutterx-reg-rolluiken/