livios logo

Grootse plannen met je badkamer in een beperkte ruimte?

Wil je je kleine badkamer slim inrichten, dan is je kernwoord vanaf nu plaatsbesparend. Je badkamermeubel, bad én wc: allemaal zijn ze beschikbaar in een eigentijdse en plaatsbesparende uitvoering.

13090-N

Wit maakt je badkamer optisch groter. Combineer met zwart kraanwerk voor een strakke look.

Foto X²O Badkamers

13090-N

Assymetrisch meubel zorgt voor extra opbergruimte.

Foto X²O Badkamers

13090-N

Een plaatsbesparend bad onder een schuin dak voor optimaal plaatsgebruik.

Foto X²O Badkamers

13090-N

Een inloopdouche neemt niet méér plaats in dan een bad en creëert een heerlijk gevoel van ruimte.

Foto X²O Badkamers

Begin bij wit 

Basisregel: wit vergroot. Verf de muren van je kleine badkamer spierwit en kies voor een wit badkamermeubel. Je zal versteld staan van hoe licht en verfrissend de ruimte aanvoelt. Toch graag wat contrast? Met zwart kraanwerk creëer je de perfecte blikvangers in je op en top hedendaagse badkamer.

Opbergtrucs

Dankzij een badkamermeubel met plaatsbesparende diepte hou je meer bewegingsruimte over. Heb je een zeer beperkte ruimte, dan kies je best voor een enkel meubel. Heb je iets meer plaats? Dan is een asymmetrisch meubel handig: zo heb je meer opbergruimte en extra legvlak. Voor een open effect kies je best voor een zwevend badkamermeubel.

Eén van de beste opbergtrucjes voor kleine badkamers, is een spiegelkast. Zo zitten je dagelijkse spullen netjes uit het zicht en heb je ze toch meteen bij de hand.

Douche, bad of zelfs beide?

Vergis je niet, zelfs in een kleine badkamer heb je alle keuze op vlak van douche of bad. Zo kan je kiezen voor een plaatsbesparend bad, dat je bijvoorbeeld onder een schuine dakrand plaatst voor optimaal plaatsgebruik. Geen schuine muren? Installeer dan een regendouchekop en badscherm voor een luxe bad-douchecombinatie.

Een verrassend haalbare optie in een kleine badkamer is een inloopdouche. Verbouw je bijvoorbeeld een kleine badkamer? Een inloopdouche neemt niet méér plaats in dan een bad en creëert een heerlijk gevoel van ruimte. Tip: ga voor transparant doucheglas en kies een douchebak en wandpanelen uit hetzelfde materiaal, voor een verruimend effect.

Handdoekdroger

Een plek voor je handdoeken, ze drogen sneller én je badkamer is altijd lekker warm. De meeste handdoekdrogers zijn zeer vlak en passen daarom zonder problemen achter de deur. Een kortere handdoekdroger kan je dan weer boven het voeteneinde van je bad plaatsen.

Gebruik de muren! 

Voor wie creatief omspringt met ruimte, zijn ook de muren een prima opbergplek. Wandplanken zijn handig én stijlvol. Hang een wandplank op een plekje waar geen kast past, en stal er je mooiste producten op uit.

Comfort en beenruimte

Een compact toilet heeft een diepte van minder dan 50 cm. Zo heb je ook in een kleinere badkamer of toiletruimte genoeg beenruimte en alle comfort.

Zin om van je kleine badkamer iets groots te maken of heb je nog vragen? Spring dan eens binnen in de X²O-showroom in je buurt. Onze badkameradviseurs staan je graag bij met raad en daad of surf naar www.x2o.be voor meer badkamerinspiratie. Geniet in Juli ook van onze soldenkorting tot -50%! Zo realiseer je jouw grote badkamerdromen voor een kleine prijs.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10284-13090/x2o-badkamers/partnerberichten/grootse-plannen-met-je-badkamer-in-een-beperkte-ruimte/