Het kleinste kamertje renoveren. Hoe begin je eraan?

Is je toiletruimte aan een renovatie toe? Dan zijn hier alvast enkele dingen die je moet weten. Je kan dit perfect zelf doen maar zorg ervoor dat je je goed informeert. Bedenk welke zaken je wil aanpassen en welke niet. Ga je voor een totaalrenovatie? Wees voorbereid.

Begin bij het begin

Bekijk de staat van de ruimte. Wat moet er gerenoveerd worden en wat niet? Indien de muren, de vloer of het plafond vervangen moeten worden, breek je deze best eerst uit. Vervang je de vloer dan kun je gemakkelijk switchen van een staand naar een zwevend toilet.

Begin met de volledige ruimte op te meten. De deuren, de hoogte en breedte van de muren,… alles is van belang. Ben je niet helemaal zeker wat je opties zijn? Breng dan een bezoekje aan X²O badkamers. Daar staan de badkameradviseurs klaar om je te helpen.

Afbreken maar

Vergeet niet alle water- en elektriciteitsvoorziening uit te schakelen wanneer je begint met afbreken. Start altijd bovenaan en werk naar beneden toe. Bepaal waar je de leiding gaat leggen en waar je verlichting zal voorzien.

Een nieuw toilet!

Nu je alles afgebroken hebt kun je beginnen met het heropbouwen. Hier begin je opnieuw bovenaan en werk je naar beneden toe.

Had je een staand toilet en nu een zwevend toilet? Dan zijn de verbouwingen vrij grondig. De afvoer moet nu uit je muur komen. Let op: indien je zelf niet goed weet hoe je dit moet doen, contacteer dan een ervaren loodgieter.

Het inbouwsyteem monteer je tegen de muur. Je plaatst dit op de hoogte die je zelf wenst. Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen, dan is het nu tijd voor de plaatsing van je toilet.

De rest van de ruimte

Heb je nog plaats over die je graag wat zou invullen? Plaats een handwasser of toiletmeubel. Zo kun je gemakkelijk na het gebruik je handen wassen. Kies je voor een toiletmeubel dan krijg je ook wat extra opbergruimte. Hier kun je gemakkelijk enkele producten in opbergen. Heb je niet de nodige ruimte voor een volledig meubel? Opteer dan voor legplankjes.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media