livios logo

Voel de warmte van je badkamer: 5 tips

In een badkamer wil je kunnen genieten van de warmte. Een uitstekend werkende radiator is daarbij van essentieel belang. Maar hoe kies je die nu? We geven je vijf onmisbare tips mee :

Badkamer versus handdoek

Eerst en vooral moet je voor jezelf uitmaken of je enkel een warme handdoek wil of een volledig verwarmde ruimte. In functie daarvan, ga je voor een handdoekdroger of voor een badkamerradiator. De handdoekradiatoren van X²O Badkamers drogen je handdoeken in geen tijd waardoor je altijd een warm exemplaar hebt om je af te drogen. Daarenboven verspreidt de restwarmte zich over de volledige kamer. Een badkamerradiator herken je aan de typische verticale buizen. Ze laten toe dat de lucht optimaal kan circuleren. Goed om te weten is ook dat je op elke radiator een droger kan monteren. Handig toch? Zo hoef je helemaal niet te kiezen en combineer je het beste van twee werelden. 

De ideale locatie

De beste plaats om je verwarmingstoestel neer te zetten hangt af van je soort radiator. Om een optimaal resultaat te garanderen ga je voor een plek dichtbij een raam. Daar sluipt de kou het meest binnen natuurlijk. Om praktische redenen installeer je een handdoekdroger dicht bij je bad of je douche: zo blijft je warme handdoek te allen tijde binnen handbereik.

Een keuze van formaat

De definitieve plaats van je verwarmingstoestel gekozen? Top! Nu nog het formaat. Standaard kiezen klanten voor een radiator van 180 x 50 cm. Naast de lengte en de breedte van je toestel, bepaal je ook het gewenste vermogen. Daarvoor bekijk je het volume van de ruimte (lengte x breedte x hoogte) en het aantal watt dat je nodig hebt om je badkamer te verwarmen. De effectieve warmtecapaciteit bekom je door het volume te vermenigvuldigen met het aantal watt. 

Warm, warmer, warmst

Je handdoekdroger aansluiten doe je elektrisch of via de centrale verwarming. Een badkamerradiator werkt uitsluitend op de centrale verwarming. Je kan er ook voor kiezen om beide systemen te combineren zodat je in de zomer de verwarming niet aan hoeft te zetten. 

Breng wat kleur in je badkamer

Het ultieme moment is eindelijk aangebroken: je mag de kleur van je verwarming kiezen. Kies je voor strak zwart of glanzend wit? Jij bepaalt of je verwarmingsinstallatie al dan niet mag opvallen in je badkamer. Je kan de kleur laten overeenstemmen met die van je badkamermeubel en/of wastafeltablet, maar da’s geen must. Ga voor een gedurfde look om je badkamer naar een hoger niveau te brengen. 

10 dingen die je moet weten over plaatsing badkamer


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10284-14635/xo-badkamers/partnerberichten/voel-de-warmte-van-je-badkamer-5-tips/