livios logo

Zo plaats je zelf een douchebak

Een nieuwe douche gekocht? Zalig! Je kan waarschijnlijk niet wachten om eronder te springen. Eerst moet je alles natuurlijk zorgvuldig installeren. Ga je zelf aan de slag? In dit artikel lees je hoe je snel en eenvoudig je douchebak plaatst in 3 essentiële stappen. 

Kies uit

Douchebakken bestaan in allerlei maten en soorten. Beslis welke specifieke douchebak je nodig hebt en hou daarbij je budget in je achterhoofd. Bekijk ook welke stijl je badkamer heeft en hak de knoop door in functie van jouw voorkeur.

Aan de slag

Start met het voorzichtig openen van de verpakking. Voorzie een zachte ondergrond om de bak even veilig te laten rusten ;) Daarna kan je beginnen met installeren. Een vriend of kennis inschakelen is altijd handig. Met hulp van de technische tekening, meet je waar de sifon moet komen. Daarna heb je de klopboormachine nodig om een sleuf in de vloer te maken. Zo maak je plaats voor de sifon en voor de leiding naar de afvoer. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is dit meestal niet nodig. Je aannemer brengt geen chape aan op de plaats van de douche zodat jij makkelijk de leidingen en de sifon kan leggen. 

Nu kan je de sifon vakkundig aansluiten op de leidingen. De afvoer moet lager liggen: reken op 1 cm per meter afloop voor een vlotte afvoer. Bijna tijd nu om je douchebak effectief te plaatsen. Draai eerst de rubberen dichting op de sifon en zorg er zeker voor dat de ondergrond mooi vlak ligt. Een waterpas helpt je daarbij. Het is belangrijk dat je douchebak over de volledige lengte en breedte goed ondersteund wordt. Testen op lekken, doe je door even wat water door de sifon te laten lopen. 

Afwerken gebeurt met sanitaire silicone: breng aan op alle plaatsen waar de douchebak de vloer en de muur raakt. Zo, nu enkel nog juist plaatsen! Als dat gelukt is, controleer dan voor de laatste keer of alles waterpas ligt. Dan kan je de sifon sluiten, het afvoerdeksel plaatsen en de randen afwerken met silicone. Laat een volledige dag drogen en werk af met douchewandpanelen of tegels.

Instapklaar

Klaar om te genieten van een deugddoende douche? Je hebt enkel nog een doucheglas nodig om het plaatje af te maken. Lees alles nog eens rustig na in de installatiegids of raadpleeg één van onze badkameradviseurs.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10284-14655/x2o-badkamers/partnerberichten/zo-plaats-je-zelf-een-douchebak/