livios logo

“Niet meer van deze tijd” en drie andere mythes over luchtverwarming

Er ligt nog een hele wereld achter die van de radiatoren en vloerverwarmingen. Eentje die bovendien helemaal klaar is voor de eisen van vandaag, morgen én overmorgen. Dankzij luchtverwarming reageert je woning perfect op warmte én koude. Maar er is meer. Wij ontkrachten met plezier vier hardnekkige fabeltjes die onterecht de ronde doen over luchtverwarming.

11198-N

Wist je dat in de VS de meerderheid van de woningen en kantoren draaien op luchtverwarming?

Foto Thermad Climate Systems

11198-N

Hét grote voordeel aan luchtverwarming is dat je het kan koppelen aan verschillende systemen.

Foto Thermad Climate Systems

11198-N

Je bereikt heel vlug de gewenste, comfortabele temperatuur in je woning.

Foto Thermad Climate Systems

1. Luchtverwarming … is een ouderwets systeem

Feit: luchtverwarming gaat al tientallen jaren mee. Maar wist je dat in de Verenigde Staten de meerderheid van de woningen en kantoren – ook nieuwbouw - draaien op luchtverwarming? In ons land moet de grote doorbraak nog komen. Maar de groei is ingezet, want deze vorm van verwarmen is op het lijf geschreven van de luchtdichte, goed geïsoleerde woningen van vandaag. Zelfs in passief- en nulenergiewoningen scoort luchtverwarming optimaal. Dit systeem kan namelijk veel meer dan alleen verwarmen: je ventileert, koelt én filtert ook de lucht die je woning binnenkomt.

2. Luchtverwarming … zorgt voor stof en ongezonde lucht

Nog een grote misvatting: er vliegt meer stof door je woning en je haalt ongezonde lucht het huis binnen. Fout! Met luchtverwarming hou je niet alleen de kwaliteit, maar ook de vochtigheid van de lucht op peil. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om droge, stoffige lucht in huis. En ook astma- en hooikoortslijders mogen op beide oren slapen.

3. Luchtverwarming … is niet flexibel

Hét grote voordeel aan luchtverwarming is dat je het kan koppelen aan verschillende andere systemen. Denk maar aan een koelsysteem of zonneboiler. Maar ook aan bijvoorbeeld aan vloerverwarming, radiatoren of zelfs een haard.

Als je in de winter je woonkamer bijverwarmt via een haard, dan loopt de temperatuur bij een klassieke centrale verwarmingsinstallatie al snel op. Gevolg: de centrale thermostaat springt uit en de verwarming valt overal uit. Luchtverwarming daarentegen verdeelt de warmte in de woonkamer evenwichtig doorheen het hele huis. Ook binnenkomende zonnewarmte via je ramen wordt gelijkmatig verdeeld doorheen je woning, zodat het nergens te warm wordt in huis.

4. Luchtverwarming … is traag

Geen andere verwarming werkt zo snel als luchtverwarming. Logisch, want er moet geen water opgewarmd worden om je radiatoren of vloerverwarming te bevoorraden. Je bereikt dus heel vlug de gewenste, comfortabele temperatuur in je woning. In combinatie met een ventilatiesysteem D verwarm je bovendien nog rendabeler en energiezuiniger: de binnenkomende buitenlucht wordt namelijk al voorverwarmd voordat deze in het systeem terechtkomt.

Uitstekend advies…voor élk budget

Bij Thermad zijn we al meer dan 20 jaar volop gespecialiseerd in luchttechnieken. Ben je dus op zoek naar de ideale partner qua kennis en ervaring? Neem dan zeker contact met ons op en we zoeken een oplossing op maat voor jouw woning, met respect voor jouw budget. Zo ben ook jij klaar voor een warme toekomst!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-11198/thermad-climate-systems/partnerberichten/niet-meer-van-deze-tijd-en-drie-andere-mythes-over-luchtverwarming/