livios logo

Vloer- versus luchtverwarming: wie wint de strijd?

Wat als je cv-systeem veel meer zou kunnen dan alleen maar verwarmen? Met luchtverwarming van Thermad Brink ben je in orde met alles wat een energiezuinige woning anno 2018 vraagt: verwarming, ventilatie, koeling én productie van sanitair warm water. Toch kiezen veel mensen nog te snel voor vloerverwarming of traditionele radiatoren. Zonder alle voordelen van luchtverwarming van naderbij te bekijken. Mogen we even van je tijd? Misschien verandert het je leven wel.

11434-N

Met luchtverwarming richt je jouw interieur volledig in naar jouw smaak.

Foto Thermad Climate Systems

11434-N

Voor de prijs van één krijg je maar liefst vier verschillende voordelen in de plaats.

Foto Thermad Climate Systems

11434-N

Je haalt niet alleen warme of koele lucht binnen, maar het systeem filtert nog eens alles.

Foto Thermad Climate Systems

1. Supersnelle reactietijd

Net als vloerverwarming is luchtverwarming een enorm zuinige manier van verwarmen. Bovendien kan je beide systemen vlot koppelen aan andere technieken zoals verwarmingsketels of warmtepompen. Luchtverwarming onderscheidt zich echter op vlak van snelheid. Op vijf à tien minuten is je hele huis opgewarmd. Bovendien voelt de warmte overal en altijd even aangenaam aan.

Bij vloerverwarming ligt de reactietijd een pak lager. Vooral in de tussenseizoenen – en die kunnen bij ons nogal lang duren -, in combinatie met een buitenvoeler, kan het hierdoor wel eens onaangenaam warm of koud worden op de verkeerde momenten. Net omdat je systeem te traag reageert op de veranderende temperaturen.

2. Carte blanche voor je interieur

Niet alle vloerverwarmingen kan je zomaar combineren met elk soort vloer. Ook niet alle tapijten komen in aanmerking. Met luchtverwarming richt je jouw interieur volledig in naar jouw smaak. Je krijgt niet alleen carte blanche voor je vloeren, maar ook je wanden zijn volledig vrij, in tegenstelling tot met radiatoren. Extra plaats voor een mooi meubel, schilderij of fotokader! Het enige wat je nog ziet, zijn de kleine roostertjes, die tegenwoordig in heel wat aantrekkelijke designs verkrijgbaar zijn.

3. Vier toestellen in één

Het wonderlijke aan een luchtverwarmingssysteem: voor de prijs van één krijg je maar liefst vier verschillende voordelen in de plaats: verwarming, koeling, warmwaterproductie, ventilatie. Je hoeft hiervoor trouwens geen extra onderdelen te installeren. Een zegen voor je gezondheid én je portefeuille. Je haalt niet alleen warme of koele lucht binnen waar nodig, maar het systeem filtert nog eens alles. Hierdoor leef je 24 uur op 24 in een gezond binnenklimaat.

Ook met het oog op de toekomst zit je perfect op schema: je breidt je systeem probleemloos uit met bijvoorbeeld een zonneboiler, warmtepomp of andere energiezuinige technieken.

Fans van over het hele land

Het lijstje loopt nog door: energie-efficiënt, duurzaam, fluisterstil, tochtvrij, geurloos,… Gezinnen zoals de familie Meekens zijn volledig gewonnen voor luchtverwarming van Thermad Brink: “De snel reagerende verwarming in de winter, de koelmogelijkheden in de zomer én het weinige onderhoud zorgen ervoor dat wij grote fan zijn.” Lees zeker de ervaringen na van onze vele andere klanten.

Wil jij ook zien wat luchtverwarming voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en wij doen de rest.             


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-11434/thermad-climate-systems/partnerberichten/vloer-versus-luchtverwarming-wie-wint-de-strijd/