livios logo

Prefab bouwen en luchtverwarming: win 3x tijd én geld

Luchtverwarming is verwarming, ventilatie en koeling in één. Dat betekent een pak minder leidingenwerk vooraf. Kies je voor een prefab woning, dan heb je nóg minder zorgen. Je luchtkanalen bouw je namelijk perfect op voorhand in je wanden in. Driedubbele winst voor jou als bouwheer. Hoezo? We leggen het je uit.

11903-N

Luchtverwarming is verwarming, ventilatie en koeling in één. Een pak minder leidingenwerk vooraf.

Foto Thermad Climate Systems

11903-N

Door je voorzieningen vooraf te laten inbouwen in het atelier, win je enorm veel tijd op de werf.

Foto Thermad Climate Systems

  1. Time is money

En dat mag je in de bouwsector heel letterlijk opnemen. Werkuren bepalen de grootste uitgavepost. Hoe meer er op de werf moet gebeuren, hoe meer het je kost. Door je luchtverwarmingsinstallatie al op voorhand in je wanden te laten inbouwen in het atelier, moet de aannemer je wanden enkel nog met de kraan in elkaar komen puzzelen op de werf. Bovendien vermijd je slecht weer, waardoor de opbouw van je constructie vele malen sneller verloopt. Staat alles in elkaar? Het enige wat je verwarmingsinstallateur nog moet doen, is het toestel aankoppelen op het kanalennet.

  1. Win vloer- en wandruimte

We moeten meer isoleren en dat uit zich ook in de dikte van de vloer-, wand- en dakopbouw. Verwerk je de verwarmingskanalen in het isolatiegedeelte – en niet in een extra, apart wandgedeelte - , dan offer je een minimum aan binnenruimte op. Dit is perfect mogelijk bij een prefab werkwijze en ook hier spaar je weer uit op werkuren op de werf.

Ook bij renovaties is luchtverwarming vaak een ideale keuze. Architect Tom paste het systeem toe in zijn eigen woning. Lees hier zijn verhaal.

  1. Pak minder kans op fouten

Ook al heb je een minimum aan kanalen dankzij luchtverwarming, toch zit je nog met elektriciteits- en waterleidingen. Bouw je prefab, dan zitten alle draden en buizen al op zijn plaats tijdens de montage in het atelier. Net daarom is het heel belangrijk dat je voor het opstarten van de productie alles goed afstemt met je architect en hoofdaannemer. Dat betekent wel dat je sneller knopen moet doorhakken op vlak van verwarming, elektriciteit en water. Maar de kans op misverstanden, fouten, tijd- en geldverlies wordt meteen een stuk kleiner.

En je interieur wint aan stijl!

Prefab of niet, door te kiezen voor luchtverwarming woon je straks in een gezonde, comfortabele en energiezuinige woning. Bovendien win je plaats tegen je muren voor meubilair of leuke planten, want je hoeft geen radiatoren te plaatsen. Een subtiel roostertje in je muur of vloer volstaat.

Wist je dat we bij Thermad Brink ook verschillende oplossingen in huis hebben op vlak van hernieuwbare energie en warm water? Neem een kijkje tussen onze producten of contacteer ons voor meer info.

                


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-11903/thermad-climate-systems/partnerberichten/prefab-bouwen-en-luchtverwarming-win-3x-tijd-en-geld/