livios logo

Levert een zonneboiler ook op in de winter?

10 liter warm water per afwasbeurt, 60 liter per douche en zelfs 120 liter voor een bad. We kunnen niet zonder warm water. Maar dat water opwarmen kost geld. Met een zonneboiler dek je gratis een groot deel van je dagelijks warmwaterverbruik. Wanneer is een zonneboiler een goed idee en is zo’n toestel wel rendabel buiten de lente- en zomermaanden? Laten we je alvast geruststellen.

12091-N

Met een zonneboiler dek je gratis een groot deel van je dagelijks warmwaterverbruik.

Foto Thermad Climate Systems

12091-N

Een gezin dat de elektrische boiler inwisselt voor een zonneboiler, bespaart zo'n 500 euro per jaar.

Foto Thermad Climate Systems

12091-N

Het BQLS-systeem is voorzien van een slimme regeling die je zonnewarmte efficiënt benut.

Foto Thermad Climate Systems

Voor wie?

Het principe is eenvoudig. Via collectoren op het dak warmt het zonlicht het water in een boilervat op. Dat warm water kan je overal in huis gebruiken. Voor een gezin van vier personen heb je een vat van zo’n 250 liter nodig.

Toch zijn zonneboilers vooral interessant als je meer warm water verbruikt dan het doorsnee gezin. Komen er bij jou bijvoorbeeld twee badkamers en minstens vijf bewoners aan te pas, dan wordt een zonneboiler al snel de meest kostenefficiënte keuze. Hoe groter je verbruik, hoe groter namelijk de besparing.

Maak kennis met de oplossingen van Thermad Brink

Hoeveel bespaar je?

Een gezin van vier dat zijn elektrische boiler inwisselt voor een zonneboiler, bespaart al snel 500 euro per jaar*. Een installatie van 5 m² heb je op deze manier op iets meer dan zes jaar terugverdiend. Ter vergelijking: voor zonnepanelen is dit tien jaar. Bovendien is je opbrengst groter, offer je minder dakoppervlakte op én betaal je geen prosumententarief.

Wist je trouwens dat je in Vlaanderen onder bepaalde voorwaarden recht hebt op een premie 550 euro per m² voor het installeren van een zonneboiler? Meer info vind je terug op de site van de Vlaamse overheid.

En wat in de winter?

Zonneboilers halen uiteraard hun hoogste rendement tijdens de lente- en zomermaanden. Op deze momenten dek je zonder veel problemen 100% van je warmwaterverbruik. Maar ook eens de dagen korter worden en de zon minder vaak opduikt, bespaar je om en bij de 70% op je energiefactuur voor het produceren van warm water*.

Nooit meer wachten op warm water

De rest van je warmtevraag gebeurt simpelweg door over te schakelen op je verwarmingsketel. Het BQLS-systeem van Brink, dat al je technieken samenbrengt in één totaalinstallatie, is voorzien van een slimme regeling. Zo wordt je zonnewarmte op de meest efficiënte manier benut. Bovendien wordt de temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden. Je water is nooit te koud of te warm én vooral: je hoeft niet meer te wachten op je warm water. Opnieuw geld en tijd uitgespaard!

Wens je meer info over het zonneboilersysteem van Thermad Brink of ben je op zoek naar professioneel advies? Neem dan contact met ons op en we helpen we je meteen verder!

* cijfers van infozonneboiler.be, het infoplatform van de Belgische zonneboilerassociatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-12091/thermad-climate-systems/partnerberichten/levert-een-zonneboiler-ook-op-in-de-winter/