livios logo

Wouter woont in een authentiek herenhuis met optimaal binnenklimaat: zo pakte hij de renovatie aan

Een oud herenhuis renoveren, is een grote uitdaging. Zeker als je de nieuwste technieken en comfort in huis wil halen. Wouter ging de uitdaging aan met Thermad Brink, leverancier van energiezuinige luchttechnieken. Het resultaat? Een gezond en aangenaam binnenklimaat in een authentieke woning.  

12704-N

Wouter kocht met zijn vrouw en twee kinderen een herenhuis uit 1900 in Antwerpen.

Foto Thermad Climate Systems

12704-N

Bij Thermad vond hij de oplossing om de authentieke elementen van zijn woning te bewaren. 

Foto Thermad Climate Systems

12704-N

Via het luchtverwarmingssysteem kunnen ze verwarmen, koelen én ventileren.

Foto Thermad Climate Systems

Wouter kocht met zijn vrouw en twee kinderen een herenhuis uit 1900 in Antwerpen. “Ik was meteen verkocht toen ik het zag. We zochten een charmante, warme woning mét tuin in het centrum van Antwerpen. Deze woning had het allemaal. Het enige nadeel? Er was nog veel werk.” Maar dat hield Wouter niet tegen. Samen met Thermad Brink zocht hij de juiste oplossingen om de authentieke elementen van zijn woning te bewaren. 

Authentieke elementen bewaren

“De hoge plafonds, sierlijsten, en schouwen wilden we sowieso behouden. We wilden ook geen afscheid nemen van de mooie houten vloeren. En om meer ruimte te creëren, moesten bovendien die oude radiatoren best ook nog weg. Vloerverwarming en radiatoren waren dus geen oplossing.” Maar hoe verwarmt Wouter dan wel zijn woning? Thermad Brink heeft de oplossing: een snel, energiezuinig en aangenaam luchtverwarmingssysteem

Geen fijnstof

“Via dit systeem kunnen wij verwarmen, koelen en ventileren met één systeem. Maar daar stopt het niet. Ook het fijnstof blijft bijna helemaal buiten. “Zeker in een stad als Antwerpen is dat een grote troef”, vindt Wouter. De lucht die binnenkomt, wordt tot vier keer per uur gefilterd en geventileerd. Daardoor is nagenoeg alle fijnstof verdwenen. 

Nog een voordeel van het systeem: Wouter moeten zijn vensters nooit openzetten. “Daardoor hebben we geen last van straatlawaai, maar toch steeds gezonde lucht in huis. Ons huis blijft daardoor ook warm in de winter, en koel in zomer: dan blijft het maximum 25°C binnen.” Is het toch té koud in huis? Dan is de woning zeer snel opgewarmd met de luchtverwarming. 

Ecologische oplossing

“Het feit dat ons huis zo snel verwarmd en gekoeld kan worden is heel leuk, zeker met onze dynamische en variërende levensstijl”, zegt Wouter. “Daarnaast wordt de warmte ook goed verspreid over het hele huis. Die balans is trouwens extra ecologisch, want het systeem is aangesloten op een zonneboiler en warmtepomp.” 

Wouter is alvast tevreden over de kwaliteit van het systeem. “Door deze handige vier-in-één oplossing hebben we de authentieke elementen van ons herenhuis kunnen bewaren, wat voor ons zeer belangrijk was. Een echte aanrader!”

Wil je ook een gezond binnenklimaat in huis? Of ben je benieuwd naar alle oplossingen van Thermad Brink? Ga dan snel naar www.thermad-brink.be voor meer info. 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-12704/thermad-climate-systems/partnerberichten/wouter-woont-in-een-authentiek-herenhuis-met-optimaal-binnenklimaat-zo-pakte-hij-de-renovatie-aan/