livios logo

Gezond én energiezuinig wonen? Ontdek deze nieuwigheden!

Wist je dat luchtverwarming de ideale oplossing is voor een gezonde woning met een aangenaam binnenklimaat? En dat het de perfecte opstap is naar hernieuwbare energie? Maak dan zeker kennis met deze drie nieuwigheden van Thermad Brink. 

13144-NL

De Elan E is een uiterst compacte luchtverwarmer die volledig elektrisch werkt.

Foto Thermad Climate Systems

13144-NL

Met de Elan 4 kan je in zones werken en zo bepalen welke kamers je verwarmt en verlucht.

Foto Thermad Climate Systems

13144-NL

VMI inblaasventilatie blaast bewerkte lucht (bv. verwarmd, gefilterd of bevochtigd) in je woning. 

Foto Thermad Climate Systems

Een onzichtbare verwarming voor je woning die tegelijk zorgt voor de ventilatie en koeling? Het kan! Met luchtverwarming zitten de ventilatie en verwarming in één systeem geïntegreerd. Zo circuleert er continu en ongemerkt gezonde lucht door je hele woning. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Handig toch? Zeker met deze drie nieuwe oplossingen van Thermad Brink

Elan E: mini formaat, maxi comfort

Nu we steeds dikker isoleren is een gezonde binnenlucht extra belangrijk. Zeker in passief- of nulenergiewoningen. Speciaal daarvoor brengt Thermad Brink de Elan E op de markt: een uiterst compacte luchtverwarmer die volledig elektrisch werkt. Combineer je het toestel met een Renovent Excellent WTW-unit, dan levert het je via één kanaal zowel warmte als verse ventilatielucht. 

Niet in elke kamer wil je dezelfde temperatuur. Ook daar houdt de Elan E rekening mee. Het is standaard uitgerust in twee klimaatzones, waardoor je bijvoorbeeld de boven- en benedenverdieping apart kan verwarmen en ventileren. Bovendien kan je ook meerdere CO2-sensoren aansluiten.

Troeven van Elan E

 • Zeer compact
 • Lage investerings- en onderhoudskosten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vrijwel onzichtbaar
 • Fluisterstil

Elan 4: flexibel verwarmen, koelen en ventileren per ruimte

Ben je op zoek naar een techniek waarmee je niet je hele woning tegelijk hoeft te verwarmen? Dan is de Elan 4 wat je zoekt. Met deze kleine luchtgroep wordt het nog makkelijker om je woning energiezuinig te verwarmen. Sluit je er een ventilatiesysteem van Thermad Brink op aan, dan kan je verse, verwarmde of gekoelde lucht via één kanaal in je woning blazen. 

Handig aan de Elan 4 is dat je in zones kan werken en groep per groep aansturen. Zo verwarm en verlucht jij die kamers die je zelf wil. Nog mooi meegenomen is het compacte formaat van de toestel. Ook in een kleine installatieruimte past het perfect. 

Troeven van Elan 4

 • Eén installatie voor verwarmen, ventileren en koelen
 • Uiterst snel en energiezuinig
 • Meerdere zones mogelijk
 • Zeer compact 

VMI: aangenaam warm in elke ruimte

De derde innovatie die Thermad Brink aanbiedt is de VMI inblaasventilatie. Dit systeem gaat de lucht op voorhand bewerken, bijvoorbeeld verwarmen, filteren of bevochtigen, en blaast dan de zuivere lucht in je woning. 

Ook al is dit systeem nog niet zo gekend in België, het biedt zeker heel wat voordelen. Je kan er een positieve luchtcirculatie mee krijgen waardoor de warmte zich uniform verspreidt. Dat kan aangewezen zijn in ruimtes met een hoog plafond. Je kan het systeem ook combineren met je vloerverwarming. 

Troeven van VMI inblaasventilatie

 • Constant verse lucht in huis
 • Uniforme luchtverdeling
 • Perfect combineerbaar met vloerverwarming
 • Eenvoudige bediening 

De snelste stap naar een gezond huis

Als specialist in luchtverwarming kan je bij Thermad Brink terecht voor uitgebreide luchtverwarmingssystemen tot alles-in-ééntoestellen: voor elke woning hebben ze de juiste oplossing. Vraag nu je offerte aan of neem contact op als je meer wil weten over de aangewezen techniek voor jouw woning. 

Meer weten over hoe luchtverwarming precies werkt? Dit filmpje legt het kort en bondig uit. 


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-13144/thermad-climate-systems/partnerberichten/gezond-en-energiezuinig-wonen-ontdek-deze-nieuwigheden/