livios logo

Het onderhoud van je ventilatiesysteem: waarom en hoe?

Met een goed ventilatiesysteem ben je zeker van een gezond binnenklimaat in huis. Het is dus in de eerste plaats belangrijk dat je een goed ontworpen systeem en een degelijke installatie kiest. Om de correcte werking ervan op lange termijn te garanderen, is een regelmatig onderhoud ook echt een must. Zo optimaliseer je niet alleen de werking van je ventilatiesysteem, maar bescherm je ook de kwaliteit van de lucht in je woning.

14232-NL

Met een goed ventilatiesysteem ben je zeker van een gezond binnenklimaat in huis.

Foto Thermad Climate Systems

14232-NL

Een professioneel onderhoud van je ventilatiesysteem plan je best om de twee à drie jaar.

Foto Thermad Climate Systems

14232-NL

Na een onderhoud door Thermad werkt je ventilatiesysteem weer optimaal.

Foto Thermad Climate Systems

Waarom je ventilatiesysteem onderhouden?

Tot 85% van de lucht die we dagelijks in- en uitademen zit binnen. Het is dus belangrijk om de luchtkwaliteit in huis op peil te houden. Een verontreinigd luchtkanaal en ventilatiesysteem is een broedplaats voor bacteriën, fijn stof en pollen. Deze stoffen hebben een slechte invloed op de luchtkwaliteit en kunnen ziektes of chronische aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaken. Een grondige reiniging van je ventilatiesysteem helpt dit eenvoudig te voorkomen.

Daarnaast zal een goed onderhouden ventilatiesysteem ook minder storende geluiden maken en minder energie verbruiken. Het opgestapelde stof en de bacteriën zorgen er immers voor dat de ventilatie minder efficiënt werkt en harder zijn best moet doen om de lucht goed te laten doorstromen. Dankzij een regelmatig onderhoud van je ventilatiesysteem mag je dus ook rekenen op een optimale werking én een lagere energiefactuur.               

Hoe wordt je ventilatie gereinigd?

Wanneer je een beroep doet op de professionals van Thermad voor het onderhoud van je ventilatiesysteem ben je zeker van een grondige behandeling. Zij reinigen niet alleen de ventilatoren, de luchtventielen, de ventilatiekanalen en de warmtewisselaar, maar meten ook het debiet en stellen indien nodig de ventielen en de ventilator opnieuw af. Zo ben je meteen zeker dat je ventilatiesysteem weer optimaal werkt en je de komende jaren kan genieten van gezonde lucht in huis.

Wat kan je zelf doen?

Een professioneel onderhoud van je ventilatiesysteem plan je best om de twee à drie jaar. In tussentijd kan je er zelf ook voor zorgen dat je ventilatie in topconditie blijft door minstens om de drie maanden de luchtfilters te controleren en met behulp van je stofzuiger schoon te maken. Daarnaast raadt Thermad ook aan om je filters minstens twee keer per jaar te vervangen. Is je huis pas opgeleverd of woon je in een omgeving met veel verkeer? Dan is het zelfs aan te raden dit om de twee maanden te doen.

Hoog tijd voor een onderhoud?

Is jouw ventilatiesysteem toe aan een groot onderhoud? Of wil je een gegarandeerd optimale werking van je ventilatie? Neem dan contact op met de vaklui van Thermad. Bij onze experts is je ventilatiesysteem altijd in goede handen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-14232/thermad-climate-systems/partnerberichten/het-onderhoud-van-je-ventilatiesysteem-waarom-en-hoe/