livios logo

Plannen om klimatisatie te installeren? Dit zijn je designopties

Als je bouw- of renovatieplannen koestert, staat de verwarming, koeling en ventilatie van je woning ongetwijfeld op je to-dolijstje. Je wil uiteraard een efficiënte en duurzame klimatisatie, maar hoe integreer je die het beste in je interieur? Mag het toestel bijvoorbeeld zichtbaar zijn of ga je liever voor een meer subtiele oplossing? Wij zetten de verschillende designopties even op een rijtje.

Waarom klimatisatie?

Je woning verwarmen is één ding, maar dezelfde ruimtes efficiënt koelen tijdens warme zomerdagen is nog iets anders. En wat met de luchtkwaliteit? Wie liever niet voor elk aspect van zijn binnenklimaat op zoek gaat naar een aparte oplossing zijn er de Thermad verwarmers. Daarmee pak je meteen alle aspecten aan zodat je met één systeem doeltreffend verwarmt, koelt, ventileert én zuivert.

Zichtbaar of niet?

Wie bij klimatisatie nog steeds denkt aan grote verdeelsystemen en verwarmers heeft duidelijk het brede assortiment van Thermad nog niet ontdekt. Dat laat je toe om de prestaties van een krachtig systeem te combineren met een mooie integratie in je interieur. Dus of je nu houdt van modern, klassiek of industrieel, er is altijd wel een passende verwarming voor jouw woning. Ontdek het zelf bij onze referenties

Klassiek

Een klassieke oplossing voor de toe- en afvoer van gekoelde of verwarmde lucht in huis is het gebruik van roosters. Die kunnen naar keuze worden geïntegreerd in de vloer, de wanden of het plafond. Aangezien de lucht rechtstreeks in de ruimte komt, zal je binnenklimaat sneller op peil zijn dan met bijvoorbeeld vloerverwarming. Bovendien is een rooster toepasbaar in elk interieur en heb je de keuze tussen aluminium roosters of roosters gelakt in een kleur om ervoor te zorgen dat je verwarmingsroosters perfect in het geheel passen.

Modern

Ga je voor een moderne look? Dan is een lijnrooster de ideale oplossing. Voor dit rooster wordt een smalle opening van amper twee centimeter gecreëerd over de lengte van je plafond, of een gedeelte ervan. Lijnroosters hebben een strakke, moderne uitstraling die ze geschikt maken voor diverse stijlen en ruimtes. Als je graag nog een stapje verder gaat en liever geen rooster in het zicht hebt, kan je ook kiezen voor onzichtbare roosters die vakkundig worden weggewerkt in het plafond, de vloer, de kasten, etc.

Industrieel

Voor de fans van een industriële look bieden luchtkanalen een mooi alternatief om enerzijds de vloer strak en minimalistisch te houden en anderzijds een industriële toets te geven aan het interieur. Ook jetroosters behoren tot de mogelijkheden. Die zijn vooral geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes waar een hoog binnencomfort gewenst is zoals showrooms, werkzalen, magazijnen, kantoren, scholen en woon/zorgcomplexen.

Jouw ideale klimatisatie

Ben je overtuigd van de efficiëntie van een degelijke klimatisatie maar twijfel je nog over de juiste oplossing voor jouw interieur? Doe een beroep op de specialisten van Thermad voor advies op maat en pluk de voordelen van een duurzame luchtverwarming.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-15656/thermad-climate-systems/partnerberichten/plannen-om-klimatisatie-te-installeren-dit-zijn-je-designopties/