livios logo

Vochtige ruimtes verluchten zonder ingewikkeld ventilatiesysteem? Met deze oplossing kan het!

Na een warme douche heb je heel wat waterdamp in je badkamer. Als die vochtige lucht niet wegkan, krijg je op termijn condensatie en schimmelvlekken op je muren en plafond. Ook in je slaapkamer is het erg belangrijk om goed te verluchten. Wil je dit meteen goed aanpakken, maar zie je op tegen breekwerken of heb je geen ruimte voor een ventilatiesysteem? Goed nieuws, er zijn ook andere oplossingen!

Ga voor mechanische afzuiging

Wil je gewoon na elke wasbeurt even het raam openzetten? Dat kan, maar daarmee zal je zeker niet voldoende vochtige lucht afvoeren. En zeker in de winter is dit niet de beste keuze, aangezien je zo koude lucht je badkamer laat binnenstromen. Zowel voor je comfort als om vochtproblemen te vermijden, is een mechanische afzuiging aangewezen. Die zal niet alleen de vervuilde lucht afvoeren, maar ook gezonde lucht aanvoeren. Je hebt keuze uit ons compleet gamma badkamerventilatoren. Daarnaast is er ook een uiterst stille maar krachtige afzuiging of kan je opteren voor badkamerventilatie met warmterecuperatie.

Elke kamer apart

Zo’n ventilatiesysteem installeren in een bestaande woning of appartement is natuurlijk niet altijd even simpel. Waar moet je met al die kanalen heen? En welke breekwerken komen daar allemaal bij kijken? Je staat meteen voor een grote kost. Toch hoef je je plannen niet meteen op te bergen. De Sonair van Thermad Brink geeft je de mogelijkheid om kamer per kamer verse lucht toe te voeren.

Verse lucht binnen...

Met een decentraal ventilatiesysteem als de Sonair ventileer je alleen waar het echt nodig is. Er is maar één gevelboring nodig voor de installatie van het luchtkanaal. Geen gedoe dus met een ingewikkeld kanalennet of complexe werken. De plaatsing omvat een muurdoorboring, het ophangen van de unit, de stekker in het stopcontact steken en klaar! Via een buis in de gevel zuigt Sonair eerst buitenlucht aan. Die filtert hij vervolgens voor een optimale luchtkwaliteit, en verdeelt daarna de verse lucht in de kamers waar jij dat wil. De ideale oplossing dus voor renovatieprojecten en vochtige ruimtes.

... vuile lucht en lawaai buiten

Ook als je in een drukke straat of buurt woont, komt de Sonair helemaal tot zijn recht. Het toestel werkt fluisterstil en beschikt over uitstekende geluidswerende eigenschappen. De ventilator zit namelijk weggewerkt in een geluidsabsorberende behuizing. De luchtfilter zorgt er ook voor dat er geen vuile lucht binnen geraakt. Naast de standaard filter, zijn er nog tal van andere filters met meer power. Zo is er altijd een oplossing op maat van jouw woning.

Ook zuinig verluchten?

Bij Thermad Brink kan je terecht voor alle soorten luchtverwarmingstoestellen voor ventilatie, filtering, luchtbehandeling en -verwarming, koeling … Voor elke woning hebben we een geschikte oplossing in huis. Bekijk alvast eens ons gamma en neem gerust contact op als je vragen hebt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-15775/thermad-climate-systems/partnerberichten/vochtige-ruimtes-verluchten-zonder-ingewikkeld-ventilatiesysteem-met-deze-oplossing-kan-het/