livios logo

Zuinig verwarmen en koelen, zonder grote breekwerken? Het kan met deze klimatisatieoplossingen

Wil je je bestaande woning zuiniger verwarmen en koeling voorzien, maar zie je op tegen grote verbouwwerken in huis? Goed nieuws: als je kiest voor een klimatisatieoplossing van Thermad Brink hoef je je vloeren en plafonds niet noodzakelijk uit te breken.

Heb je renovatieplannen en staat een efficiënt klimatisatiesysteem op je to-dolijstje? Dan zal je al gauw merken dat de meeste toepassingen gepaard gaan met afbraakwerken. Dat geldt zowel voor vloerverwarming als voor de installatie van een klassiek verwarmingssysteem met een netwerk van leidingen, radiatoren en een verwarmingsketel. Tenzij je kiest voor een klimatisatieoplossing van Thermad Brink met meerdere units, waarmee je makkelijk en snel verwarmt.

Behaaglijke warmte

Ben jij niet bekend met klimatisatie? Dan loont het zeker de moeite om deze piste eens te bekijken voor jouw project. In plaats van warm water door leidingen naar radiatoren, convectoren of vloerverwarming te sturen, werkt dit systeem met warme lucht die via discrete roosters in je kamers wordt geblazen. Zo verlies je minder plaats in je interieur. En geniet je veel sneller van een behaaglijke warmte in huis. Bovendien kan je via deze roosters niet alleen verwarmen, bij luchtverwarming gaan de mogelijkheden veel verder. Verwarmen, koelen, ventileren én de lucht zuiveren: één systeem doet het allemaal. En dat op een energiezuinige manier.

Verwarmen én koelen

Een luchtverwarmingssysteem behandelt dus rechtstreeks het klimaat in je woning, en verdeelt de warme of koele lucht gelijkmatig over de verschillende ruimtes. Wil je enkel je living en keuken verwarmen, en de slaapkamers niet? Ook dat kan perfect. Thermad Brink combineert meerdere kleine units, waardoor je de temperatuur per zone kan regelen. Zo verwarm of koel jij enkel waar en wanneer dat nodig is en kan je het makkelijk combineren met vloerverwarming. Met de klimatisatieoplossing van Thermad Brink geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat, ook op warme dagen!

Met warmtepomp (met warmterecuperatie)

De klimatisatieoplossingen van Thermad Brink voldoen aan de huidige en toekomstige regelgevingen en werken dus in combinatie met een warmtepomp. Bekijk hier het assortiment lucht-waterwarmtepompen. Die kunnen ook werken met warmterecuperatie. Als je je woning koelt, wordt de onttrokken warmte gerecupereerd in een boilervat en afgegeven aan je sanitair water. Zo profiteer je in de zomer van ‘bijna’ gratis warm water als je een bad of douche neemt. Lees hier meer over warmterecuperatie.

Zuivere lucht in huis

Een gezond en aangenaam binnenklimaat is belangrijk voor je comfort, maar zeker ook voor je gezondheid. Daarom behandelt het luchtverwarmingssysteem van Thermad Brink jouw binnenlucht meerdere keren per uur. De lucht die binnenkomt, wordt ook goed gefilterd. Fijnstof en andere schadelijke stoffen blijven zo goed als helemaal buiten! Zeker als je in een drukke stad woont, is dit een groot voordeel.

Wil je meer weten over een luchtverwarmingssysteem of de andere oplossingen van Thermad Brink? Surf dan naar onze website of contacteer ons voor een afspraak!

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-15793/thermad-climate-systems/partnerberichten/zuinig-verwarmen-en-koelen-zonder-grote-breekwerken-het-kan-met-deze-klimatisatieoplossingen/