livios logo

Bespaar energie én geniet van een optimaal binnenklimaat

Gezond wonen is lucht geven aan je huis. Want hoewel het misschien vreemd klinkt: de lucht binnenshuis is meestal slechter dan buiten. Dat is logisch want we bouwen steeds luchtdichter. De oplossing: een ventilatiesysteem. Hiermee creëer je een gezond leefklimaat en vermijd je vochtproblemen.

9953-N

De Renovent Sky, een hoogrendementstoestel voor plafondmontage.

Foto Thermad Climate Systems

De ventilatiesystemen van Thermad Brink Climate Systems voeren de vervuilde lucht af en zorgen voor de aanvoer van gezonde lucht. De kwaliteit van je binnenklimaat stijgt zienderogen. Je voelt je energieker en bent minder snel ziek. Bovendien zijn er tal van technologieën die ventilatie nog verder optimaliseren. Denk maar aan warmteterugwinning of fluisterstille motoren. Maar er is meer…

Ventileer waar nodig…

Met vraaggestuurde ventilatie stem je de lucht aan- en afvoer af op de actuele luchtkwaliteit. Hiervoor kan je de woning zelfs in verschillende zones opdelen. Want waarom zou je overdag ventileren in de slaapkamer of ’s nachts in de woonkamer wanneer je er niet bent?

Aan de hand van een binnenluchtkwaliteitssensor meet vraaggestuurde ventilatie de CO2-concentratie. Als de luchtkwaliteit voldoende is, volstaat basisventilatie. Neemt de luchtkwaliteit af omdat er bijvoorbeeld veel mensen in de woonkamer zijn, schakelt het ventilatiesysteem een standje hoger. 

Hetzelfde gebeurt wanneer de vochtigheidssensor (RV) een snelle stijging van relatieve vochtigheid meet wanneer je aan het koken of douchen bent. De ventilatie schakelt dan naar de hoogste stand. Bij vochtafname schakelt het toestel automatisch terug naar het laagste niveau.

… en bespaar energie

Vraaggestuurde ventilatie voorkomt dat je onnodig ruimtes ventileert. Doordat de ventilatielucht alleen naar de zone gaat waar die gevraagd wordt, is het totale ventilatiedebiet lager en bespaar je energie. Zo verbruik je met vraaggestuurd ventileren tot wel 60 % minder energie.

Ook belangrijk: voldoende vocht

Door de toevoer van koude en droge buitenlucht in de winter en de afvoer van vervuilde vochtige binnenlucht, daalt de relatieve vochtigheid in je woning. Dit voelt oncomfortabel aan. De enthalpiewisselaar voorkomt dit door een deel van het vocht in de afgevoerde lucht over te dragen aan de toegevoerde droge buitenlucht. Hierdoor droogt de binnenlucht niet uit, stijgt de kwaliteit ervan en geniet je meer comfort.

Draag zorg voor je binnenklimaat en zorg 24 uur per dag voor schone en gefilterde lucht. Zowel de Renovent Sky als de Renovent Excellent van Brink zijn gecentraliseerde ventilatiesystemen die je kan combineren met vraaggestuurde ventilatie en een enthalpiewisselaar. Een gezondere leefomgeving gegarandeerd!

Maak kennis met alle producten van Thermad Brink Climate Systems en neem een kijkje op onze website.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10289-9953/thermad-climate-systems/partnerberichten/bespaar-energie-en-geniet-van-een-optimaal-binnenklimaat/