livios logo

Het perfecte doek voor je screens? Alle mogelijkheden in een notendop!

Screens of doekzonwering zijn de meest efficiënte oplossing om je woning en jezelf te beschermen tegen overmatig zonlicht of oververhitting. De aluminium onderdelen zoals de doekkast en de onderdelen worden veelal in dezelfde kleur als het buitenschrijnwerk voorzien voor een perfecte integratie in de gevel. Wat het doek betreft heb je heel wat keuzemogelijkheden.

10175-N

Fixscreen met glasvezeldoek

Foto RENSON Sunprotection

10175-N

Detail glasvezeldoek

Foto RENSON Sunprotection

10175-N

Detail polyesterdoek

Foto RENSON Sunprotection

De Renson Ambassadors helpen je met het kiezen van een doek dat perfect afgestemd is op jouw behoeftes en smaak. We geven je een glimp van alle mogelijkheden in dit artikel.


Glasvezel of polyester?

De Fixscreen doekzonwering van Renson is beschikbaar is in 2 uitvoeringen: met glasvezeldoek of polyesterdoek. Een belangrijke factor bij de keuze tussen een glasvezeldoek of polyesterdoek is het uitzicht. Glasvezeldoek wordt geweven met glasvezeldraden die omhuld worden door een versterkende synthetische laag.Dit is een soepel doek met een strakke doekspanning. Het weefpatroon zorgt voor een natuurlijke look.

Een polyesterdoek is gemaakt van polyestergaren die na het weefproces gefixeerd worden met een vloeibare PVC-laag. Dit biedt een grote vormvastheid en een meer synthetische look. Voor doekzonwering die meer onder spanning staat zoals bij Topfix (voor schuinliggende beglazing) of Slidefix (verticaal openschuivende zonwering) is een polyesterdoek de beste keuze.


Speel met kleur

Beide doeken bieden een breed pallet aan mogelijke kleuren. Maar bij glasvezeldoeken is de keuze het grootst. Door de combinatie van glasvezeldraden in verschillende kleuren bekom je namelijk diverse speelse doch subtiele patronen.

Ook het weefpatroon op zich bepaalt het uitzicht van het doek. Zo kan je kiezen voor een loodrecht weefpatroon of een diagonaal weefpatroon. Helemaal nieuw in het gamma is de Metal collectie die 4 verschillende kleuren biedt met een gemetalliseerde look.

Daarnaast speelt kleur ook een rol op vlak van transparantie en helderheid. Zo geeft een donker doek de beste doorkijk naar buiten en laat een lichter doek meer daglicht door.


Creëer de gewenste privacy en verduistering

De kleine openingen tussen het weefpatroon zorgen voor de transparantie van het doek zodat je het zicht naar buiten behouden blijft. Hoe kleiner het weefpatroon, hoe meer zonlicht wordt tegengehouden.

De Privacy-collectie biedt glasvezeldoeken, met een kleinere openingsfactor van 1%, die de doorkijk van buiten naar binnen beperken. Voor ruimtes waar je helemaal geen doorkijk wenst, zoals een badkamer of een slaapkamer, is een volledig verduisterend doek perfect!


Op zoek naar inspiratie voor jouw woning? Vraag hier een gratis zonweringsbrochure aan.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10293-10175/renson-sunprotection/partnerberichten/het-perfecte-doek-voor-je-screens-alle-mogelijkheden-in-een-notendop/