livios logo

Hoe kies ik een stille badkamerventilator?

Een lange, warme, stomende douche na een vermoeiende dag kan deugd doen. Maar wist je dat de stoom en het vocht die bij het douchen horen, de luchtkwaliteit kunnen aantasten? Tenzij je natuurlijk een geschikte badkamerventilator uitkiest.

10254-N

Sylph - Fluisterstille wc- en badkamerventilator

Foto Ventilair Group

10254-N

Svelte - wc- en badkamerventilator met vochtsensor

Foto Ventilair Group

De badkamerventilatoren van Ventilair Group zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de vochtigheidsgraad te verminderen via de afvoer van vochtige of vervuilde lucht. Zo verminderen ze de vochtigheidsgraad en verbeteren ze de luchtstroom. Op lange termijn zorgen ze er dus voor dat er geen schimmels of vochtproblemen ontstaan, en op korte termijn zorgen ze voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Selectiecriteria

Een badkamerventilator kies je op basis van 5 elementen; capaciteit, locatie, eigenschappen, geluidsniveau en verbruik.

De capaciteit hangt af van de grootte van de ruimte die verlucht moet worden en wordt uitgedrukt in m³/h. Elke ruimte heeft echter een minimumvereiste en een limiet. Voor een badkamer is dit een minimale extractie eis van 50m³/h en een limiet van 75m³/h. Ventilair Group heeft badkamerventilatoren beschikbaar voor elk debiet.

Veilig & energiezuinig

De plaats van montage kan zowel aan het plafond, aan de muur of door een raam zijn. Hierbij moet rekening gehouden worden met de A.R.E.I. zones. Die beschrijven welke bescherming een ventilator moet hebben om in een bepaalde zone veilig te kunnen functioneren. Dankzij de SELV-versies, die hebben laagspanning en bieden een hogere bescherming, kunnen deze badkamerventilatoren zelfs in de douche geplaatst worden.

Het verbruik van een badkamerventilator ligt over het algemeen vrij laag, en zorgt daarvoor voor een relatief lage energiekost. Badkamerventilatoren bij Ventilair Group zijn nu zuiniger dan ooit, wat de keuze natuurlijk makkelijker maakt.

Basis of extra functies

Een badkamerventilator kan ofwel een basis versie zijn, of een aantal extra snufjes hebben zoals een timer of vochtsensor. Bij Ventilair Group hebben alle types badkamerventilatoren minstens drie verschillende uitvoeringen om uit te kiezen.

Fluisterstil

Een belangrijke factor is het geluidsniveau. Als de badkamerventilator evenveel geluid maakt als een opstijgend vliegtuig kan dit natuurlijk de rust en kalmte wegnemen uit de badkamer. Gelukkig maakt geen enkele badkamerventilator van Ventilair Group zo veel lawaai.

Meer informatie over deze producten? Neem een kijkje op onze website of mail naar be@ventilairgroup.com 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10307-10254/ventilair-group/partnerberichten/hoe-kies-ik-een-stille-badkamerventilator/