livios logo

Betaalbaar én milieuvriendelijk verwarmen? Dat doe je zo

Wil jij graag op een duurzame en milieuvriendelijke manier verwarmen? Dan heb je tegenwoordig heel wat opties. Denk maar aan een warmtepomp of zonneboiler in combinatie met zonnepanelen. Het grote nadeel is dat die technieken vaak een hele investering vragen. Beschik je (nog) niet over het juiste budget? Met deze oplossing verwarm je je woning milieuvriendelijk zonder je blauw te betalen.

13531-N

Wil je af van je stookolieketel maar is hernieuwbare energie een te grote stap? Kies dan voor gas.

Foto Antargaz Belgium n.v.

13531-N

Met een gastank van Antargaz verwarm je je woning niet alleen makkelijk, maar ook voordelig.

Foto Antargaz Belgium n.v.

13531-N

Je kan gas combineren met zonnepanelen en verwarmingstechnieken die werken op hernieuwbare energie.

Foto Antargaz Belgium n.v.

13531-N

Met een ondergrondse tank geniet je nog steeds evenveel van het uitzicht op je voor- of achtertuin.

Foto Antargaz Belgium n.v.

Minder schadelijk
Wil je af van je stookolieketel maar is hernieuwbare energie een te grote stap? Dan kan je kiezen voor gas. Zelfs als je woning niet op het gasnetwerk is aangesloten: met een gastank van Antargaz verwarm je je woning makkelijk én voordelig. Bovendien produceert dit vloeibaar gas een pak minder schadelijke stoffen, zoals CO2, dan andere fossiele brandstoffen. Zo verklein je je ecologische voetafdruk en verwarm je op een manier die al wat beter is voor je gezondheid en het milieu.

Makkelijk gebruik
Waarom gas zo’n handige brandstof is? Ten eerste kan je het opslaan in een ondergrondse tank. Zo geniet je nog steeds evenveel van het uitzicht op je voor- of achtertuin als anders. Ten tweede verwarm je met gas zowel je woning en sanitair water als je terras en zwembad. Je kan er zelfs mee koken! De gasketel zelf is dan weer erg klein en neemt amper plaats in. Bovendien maakt je ketel amper geluid en vergt die een pak minder onderhoud dan een exemplaar dat op stookolie werkt. Ook het risico op lekken en vervuiling is extreem klein.

Ideale tussenoplossing of bijverwarming
Krijg je in de toekomst de kans om je toch op een aardgasnetwerk aan te sluiten? Dat kan erg makkelijk, want je hoeft je gasketel en andere apparatuur niet te vervangen: een kleine aanpassing is genoeg. Bovendien kan je gas zelfs combineren met zonnepanelen en verwarmingstechnieken die werken op hernieuwbare energie, zoals (hybride)warmtepompen. Een gastank is dus niet alleen een ideale tussenoplossing, maar ook een goede optie op de langere termijn. Maar ook voor aardgas kan je bij Antargaz terecht.

Overweeg je om een gastank te plaatsen? Antargaz helpt je verder met al je vragen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10325-13531/antargaz-belgium-nv/partnerberichten/betaalbaar-en-milieuvriendelijk-verwarmen-dat-doe-je-zo/