livios logo

Comfortabel, warm én gezellig het najaar doorkomen? Zo krijg je het voor mekaar

Sinds enkele weken is de herfst weer in het land, met alle gevolgen van dien: regen, wind en ook lagere temperaturen. Misschien draait de verwarming bij jou alweer op volle toeren. Maar wist je dat je het met de juiste verwarmingsmethode binnen niet alleen warmer en comfortabeler, maar in één klap ook gezelliger kan maken?

14447-NL

Wat is er nu gezelliger dan in de woonkamer allemaal samen rond een kachel of open haard zitten?

Foto Antargaz Belgium n.v.

14447-NL

Kies je een gaskachel als bijverwarming? Dan heb je niet veel nodig: gebruik gewoon gasflessen.

Foto Antargaz Belgium n.v.

Sfeer en gezelligheid

Er bestaan natuurlijk verschillende manieren om je woning te verwarmen. Maar dé grote troef van een kachel ten opzichte van veel andere methodes, is de unieke sfeer die je er mee creëert in je interieur. Wat is er nu gezelliger dan in de woonkamer allemaal samen rond een kachel of open haard zitten? Tegenwoordig bestaan er bovendien heel wat modellen die je niet meer met hout of kolen, maar met elektriciteit, aardgas of propaangas kan aandrijven.

Minder CO2-uitstoot

Verwarmen op aard- of propaangas biedt je een specifiek voordeel: je stoot er minder CO2 mee uit dan met veel andere fossiele brandstoffen, waardoor je meer rekening houdt met het milieu. Ben je aangesloten op het aardgasnet of heb je een gastank bij je thuis? Dan kan je in je leefruimtes een kachel inzetten als hoofdverwarming. Is dat niet het geval? Maak je geen zorgen: dat wil niet zeggen dat je daarom meteen een gascondensatieketel of gastank moet aanschaffen. Een gaskachel kan je op verschillende manieren gebruiken.

Ideale bijverwarming

Want ook om gericht bij te verwarmen is een kachel ideaal, bijvoorbeeld als je zonnepanelen ’s winters te weinig elektriciteit opwekken om je warmtepomp efficiënt te laten werken. Zo hoef je niet je hele huis, maar alleen de ruimte te verwarmen waarin je je bevindt. Als je een gaskachel als bijverwarming verkiest, heb je helemaal geen aardgasaansluiting of gastank nodig: gebruik gewoon gasflessen om je kachel van brandstof te voorzien. Dat is niet alleen makkelijk, je hebt ook een goed zicht op hoeveel je precies verbruikt.

Bovendien zijn veel kachels die op propaan- of butaangasflessen werken mobiel: je kan ze dus overal met je meenemen, in welke kamer je ook tijd wil doorbrengen. Als je in de winter graag buiten zit, zijn ze zelfs ideaal om er je terras aangenamer mee te maken. De gasflessen Take5 en Cocoon van Antargaz zijn daar perfect voor!

Je woning verwarmen op propaangas? Bij Antargaz vind je wat je nodig hebt.

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10325-14447/antargaz-belgium-nv/partnerberichten/comfortabel-warm-en-gezellig-het-najaar-doorkomen-zo-krijg-je-het-voor-mekaar/