Ga je verbouwen? Geniet van optimaal comfort met deze verwarmingsmethode

Heb je verbouwplannen en wil je ook meteen je oude verwarmingsketel vervangen? Dan biedt een moderne gascondensatieketel je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Maar wat als er nog geen aardgasaansluiting bij jou in de straat ligt? Ook dan kan je thuis in alle comfort van de voordelen van gas genieten. Het enige wat je daar voor nodig hebt, is een gastank.

Geen aardgas? Geen probleem
Als je gaat renoveren, zit je de komende jaren zeker en vast nog goed met een gascondensatieketel van de nieuwste generaties. Zelfs als je je niet op het aardgasnetwerk kan aansluiten, biedt propaangas in een tank je toch die mogelijkheid. En dat kost je weinig extra moeite: Antargaz plaatst een gastank bij jou in de tuin en komt die ook iedere keer bijvullen wanneer je gas bijbestelt. Zo kan je toch een condenserende gasketel gebruiken om je huis en sanitair water te verwarmen, te koken en nog veel meer. Bovendien kan je het gaspeil makkelijk van je tank aflezen, waardoor je je verbruik beter binnen de perken houdt.

Minder schadelijk
Behalve het hoge comfortgehalte en de vele toepassingsmogelijkheden, heeft propaangas nog een andere belangrijke troef: het produceert namelijk minder schadelijke uitstoot dan de meeste andere conventionele fossiele brandstoffen en is daardoor een duurzamere en milieuvriendelijkere verwarmingsmethode. Krijg je in de toekomst toch de kans om over te schakelen op aardgas? Dan hoef je amper iets aan je binneninstallatie te laten veranderen. Bovendien kan je ook propaangas in een hybridewarmtepomp combineren met hernieuwbare energie.

Zichtbaar of onzichtbaar?
Ben je overtuigd van de voordelen van verwarmen op propaangas? Dan rest je alleen nog de vraag of je een boven- of ondergrondse gastank verkiest. Met de ondergrondse propaangastank Nautila van Antargaz onttrek je de tank bijna volledig aan het zicht. Het groene deksel valt in je tuin amper op, waardoor je nog steeds op hetzelfde mooie uitzicht kan rekenen. Zowel de Nautila als de bovengrondse gastanks van Antargaz bestaan in verschillende formaten. Onze energieadviseurs helpen je om de keuze te maken die het best bij jouw noden past.

Over de veiligheid ervan hoef je je hoe dan ook geen te zorgen maken. Onze professionals komen je tank regelmatig controleren. Het is namelijk wettelijk verplicht om je bovengrondse gastank om de vijf jaar te laten nakijken. Bovendien is iedere tank gecertificeerd en zorgt men er op voorhand voor dat die niet kan roesten.

Meer weten over verwarmen met propaangas? Hier vind je de voordelen op een rijtje.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media