livios logo

Je sanitair water verwarmen zonder aardgasaansluiting? Zo doe je dat!

Het water waarmee je je douches neemt, kan je op verschillende manieren verwarmen. Met stookolie, elektriciteit, warme lucht, maar ook gewoon met gas. Het enige dat je daar voor nodig hebt? Een gasboiler, want een aardgasaansluiting hoeft er in je straat zelfs niet te liggen. Er bestaat namelijk een handige oplossing waarmee je die vervangt: propaangas in een gastank bij je thuis.

Waarom je je kraanwater met gas zou verwarmen? Ten eerste omdat dat met een gasboiler weinig tijd in beslag neemt in vergelijking met andere technieken. Bovendien is het mede door die korte opwarmtijd een relatief goedkope oplossing. ’s Zomers kan je ook je verwarmingsketel uitschakelen, want een gasboiler kan los van je centrale verwarmingssysteem opereren. En zoals gezegd: er hoeft geen aardgasaansluiting in je straat te liggen. Met propaangas in een gastank van Antargaz krijg je het ook voor mekaar.

Hetzelfde comfort als aardgas

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kortweg kan je kiezen tussen twee soorten gastanks: een bovengrondse of ondergrondse. Het verschil zit vooral in de esthetiek, want van een ondergrondse tank blijft alleen het deksel zichtbaar. Ideaal dus als je ongestoord van het uitzicht op je tuin of de straat wil genieten. Maar met een bovengronds model kan je verder op exact hetzelfde comfort rekenen, ook in vergelijking met aardgas. Antargaz helpt je het formaat te kiezen dat het best bij jouw noden aansluit, installeert de tank op een veilige manier in jouw tuin en zorgt voor het onderhoud en het bijvullen van je tank.

Multifunctioneel gebruik

Je kan een gastank met propaangas natuurlijk voor meer doeleinden gebruiken dan alleen om je sanitair water te verwarmen. Voor je centrale verwarmingssysteem bijvoorbeeld, en om zo dus je hele woning op temperatuur te houden. Maar ook om te koken is gas nog steeds populair. Heel wat professionele chefs blijven zweren bij een gasvuur, vooral voor het gebruiksgemak en de precisie. Kook jij ook graag met gas? Er bestaan handige gasflessen om ’s zomers je barbecue mee aan te steken, aan de slag te gaan in je buitenkeuken of om mee te nemen op een kampeertrip. Mogelijkheden zat!

Flexibel de toekomst in

Denk je ook toekomstgericht op vlak van wonen en verwarmen? Weet dan dat je met propaangas niet alleen qua comfort en veelzijdigheid goed zit. Je produceert er ook minder CO2 en andere schadelijke uitstoot mee in vergelijking met de meeste andere fossiele brandstoffen. Krijg je in de toekomst alsnog de kans om over te schakelen op aardgas? Dan kan je gewoon je bestaande gasketel behouden, want die maak je met een paar kleine aanpassingen al gebruiksklaar voor aardgas. Bovendien kan je propaangas in een hybride verwarmingsketel combineren met hernieuwbare energie. En dat zowel om je woning als je sanitair water te verwarmen en te koken.

Snel een nieuwe gasfles nodig? Onze gasflessenautomaten helpen je dag en nacht op weg.

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10325-15549/antargaz-belgium-nv/partnerberichten/je-sanitair-water-verwarmen-zonder-aardgasaansluiting-zo-doe-je-dat/