Nooit meer zonder gas? Dankzij deze services hoef je je geen zorgen te maken

Verwarm jij je woning met gas uit een tank of fles? Dan kan het in uitzonderlijke gevallen weleens gebeuren dat je zonder gas komt te zitten. Onvoorziene omstandigheden als slecht weer, onbegaanbare wegen, defecte trucks of een te grote vraag zijn allemaal zaken waar je leverancier geen controle over heeft. Als het je overkomt, is dat natuurlijk enorm vervelend. Maar gelukkig bestaat er een nieuwe service waardoor je nooit in de kou blijft zitten!

Zit je zonder gas en kunnen de tankwagens niet meteen bij jou komen leveren? Dan hoef je je vanaf nu geen zorgen meer te maken. Voor zulke situaties biedt Antargaz namelijk een depannagekit aan: een eenvoudige tussenoplossing waarbij je een propaanfles van 46,5 kg op je tank kan laten aansluiten. En dat ongeacht waar je woont, want in elke Belgische regio vind je Antargaz-partners die zowel de depannagekit als de gasfles bij jou komen leveren. Handig!

Zo werkt het (veilig)
Heb je de Antargaz-leverancier in jouw buurt gecontacteerd? Dan zorgt die ervoor dat de depannagekit op je tank correct en veilig is aangesloten. Hij of zij zet de propaanfles op een stabiele basis en rechtop naast de tank en sluit die via het uiteinde van de kraan op de depannagekit aan met een ontspanner. Dan volgt de aansluiting op de vulmond van de tank, waarna de installateur de kraan van de fles opendraait. Als laatste test hij de verschillende aansluitingen met zeepsop of een ander middel om de dichtheid van de installatie te controleren. Zo kan je ook met je tussenoplossing op beide oren slapen!

Zodra de tankwagen van Antargaz je boven- of ondergrondse tank heeft kunnen bijvullen, heb je de depannagekit en bijhorende propaanfles niet langer nodig. Je kan dan de Antargaz-partner in je buurt opnieuw contacteren om alles te komen ophalen. Op voorhand draai je het best zowel de kraan van de fles en die van de vulmond al dicht (als die laatste aanwezig is). Daarna kan je de depannagekit voorzichtig van de vulmond halen, zodat het overgebleven gas in de kit ontsnapt. Pas dan is het veilig om de kit van de fles te halen. Doe je dat liever niet zelf? Laat het dan gerust aan de installateur over!

Ook voor flessen
Werk je sowieso met gasflessen en niet met een gastank? Ook dan hoef je nooit meer zonder gas te zitten. Zelfs niet op zondag, want je kan gewoon halen wat je nodig hebt bij een van de gasflessenautomaten van Antargaz: die zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 voor je beschikbaar. Momenteel vind je er al in Hasselt, Oreye en op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen. Maar binnenkort kan je op nog meer plaatsen terecht, verspreid over heel België. Die dikke truien en dekentjes kan je dus in de kast laten liggen!

Wil jij ook verwarmen met gas uit een tank? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media