livios logo

Geen gasaansluiting in je straat? Zo kan je toch op gas verwarmen

Sinds 1 januari 2022 mag je je oude stookolieketel niet meer vervangen door een nieuwe als er aardgas in je straat ligt. Maar wat als je woning nog niet is aangesloten op het gasnet? Dankzij een propaantank van Antargaz kan je in dat geval toch genieten van de voordelen van gas zonder al te grote ingrepen.

Van stookolie naar propaangas

Propaangas is een vloeibaar gemaakt petroleumgas dat dezelfde mogelijkheden biedt als aardgas. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor je centrale verwarming, warm water, gashaard of -fornuis. Het is dus een ideale oplossing als je wil overstappen van stookolie naar gas als je woning niet is aangesloten op het gasnetwerk of als er geen aardgas in je straat ligt. Lees hier meer over de voordelen van propaangas.

Bovengrondse of ondergrondse tank

Propaangas wordt opgeslagen in gasflessen of een gastank. Wil je het gebruiken voor je centrale verwarming of sanitair warm water? Dan is een boven- of ondergrondse propaantank waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Antargaz regelt de installatie van de tank van A tot Z. Een energieadviseur komt bij je langs en bekijkt samen met jou welk type tank je het beste laat plaatsen. Beide types hebben hun voor- en nadelen. Zo is een bovengrondse tank sneller te installeren, terwijl een ondergrondse tank een discretere oplossing is: enkel het deksel blijft zichtbaar. Lees hier hoe gas in een tank werkt.

Klaar voor de toekomst

Om zijn steentje bij te dragen aan het milieu en zo snel mogelijk CO2-neutraal te verwarmen, biedt Antargaz ook CO2-gecompenseerd gas aan. Dan verbruik je nog steeds gewoon propaangas, maar de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door extra bomen te planten die de CO2 weer opnemen. Lees meer over CO2-gecompenseerd gas. Bovendien kan je propaangas ook combineren met andere duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler of hybride warmtepomp. Zo is jouw verwarmingsinstallatie klaar voor de toekomst!

Stap jij ook over op propaangas?

Benieuwd hoe jij kan genieten van de voordelen van propaangas? Bekijk hier alle oplossingen van Antargaz of vraag een gratis offerte aan.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10325-16019/antargaz-belgium-nv/partnerberichten/geen-gasaansluiting-in-je-straat-zo-kan-je-toch-op-gas-verwarmen/