livios logo

Koelen en verwarmen met een warmtepomp?

Een warmtepomp biedt één systeem voor koelen en verwarmen. Een lucht-lucht warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en te koelen. Dat laatste is geen overbodige luxe, zeker in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen waar de warmte maar moeilijk kan ontsnappen en de temperatuur al snel oploopt.

13124-N

aircotoestellen

Foto Lambrechts NV

Nieuwbouwwoningen steeds beter geïsoleerd

De isolatienormen voor nieuwbouwwoningen worden steeds strenger, waardoor moderne huizen steeds beter geïsoleerd zijn. Vele nieuwe woningen zijn daardoor bijna luchtdicht, waardoor de warmte nauwelijks nog kan ontsnappen. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door kan de temperatuur in huis daardoor snel oplopen. Ook het gebruik van elektronische toestellen, klusjes als koken en afwassen en zelfs de aanwezigheid van mensen genereren warmte. Airconditioning kan gelukkig helpen om de binnentemperatuur in een nieuwbouwwoning op peil te houden. 

Airco en verwarming in één

Je woning isoleren om vervolgens een - energievretend - aircosysteem te installeren, het lijkt op het eerste gezicht nogal tegenstrijdig. Tegenwoordig zijn er echter energiezuinige toestellen en technologieën op de markt die de lucht op een natuurlijke manier koelen. Zo is de jongste generatie lucht – lucht warmtepompen in staat om je woning te verwarmen én koel te houden. Dankzij hun aparte temperatuurregeling en de optimale luchtverspreiding geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Bij ons vind je een zeer uitgebreid aanbod van verschillende warmtepompen. Weet je niet goed welke warmtepomp nu geschikt is voor jouw (ver)bouwproject? Maak snel een afspraak in één van onze toonzalen en wij helpen met veel plezier op weg.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10364-13124/lambrechts-nv/partnerberichten/koelen-en-verwarmen-met-een-warmtepomp/