livios logo

Dé badkamertrends van dit najaar? Laat je inspireren!

Vorig jaar waren meubels in pastelkleuren en zwarte kranen hot voor de badkamer. Dit najaar zetten metaalkleuren en eindeloze combinaties de toon. De perfecte trend voor een unieke badkamer op maat.

De grootste badkamertrend van de afgelopen twee jaren is absoluut zwarte kranen. Een trend die ook nu nog in is, maar stilaan plaats maakt voor de opkomst van andere kleuren. En dan voornamelijk metaalkleuren. Dankzij de ecologische PVD-techniek kan je een metaalafwerking op een kraan neerzetten die tot drie maal sterker is dan het traditionele chroom.

5 nieuwe metaalkleuren

Zo krijg je een enorm duurzaam materiaal en is het bovendien mogelijk om elke metaalkleur na te maken. Zo wordt chroom in de toekomst een optie in plaats van de standaard metaalkleur. Niet alleen grote merken als Hansgrohe en Hansa zetten hier al volop op in, ook Pro Casa, het huismerk van Lambrechts, lanceert in oktober vijf nieuwe metaalkleuren: Brushed Copper, Brushed Bronze, Brushed White Gold, Gun Metal Black en Brushed Black. Ontdek ze in een toonzaal van Lambrechts bij jou in de buurt.

Bijpassende accessoires

In navolging van je kranen kan je ook je accessoires in de bijpassende metaalkleur kiezen. Denk maar aan wc-rolhouders, haakjes, een wc-borstel of handdoekhouder. Zo kan je de metaalkleur van jouw keuze doortrekken in je toiletruimte of badkamer én zelfs in je hele huis laten terugkomen.

Opbouwkommen als accent

Afgelopen jaar stonden badkamermeubels in roze, groene en blauwe pastelkleuren erg in de kijker. Nu ligt het accent niet meer op de meubels zelf, maar op opbouwkommen. En vooral dan op porseleinen opbouwkommen in verschillende kleuren, ook wel bicolor genoemd. Qua materialen is ook natuursteen weer helemaal terug, zeker marmer. Zo geeft de combinatie van een marmeren opbouwkom met een koperen kraan bijvoorbeeld een bijzonder mooi effect.

Eindeloos combineren

Wie een unieke en persoonlijke badkamer wil samenstellen, kan eindeloos combineren dankzij deze nieuwe badkamertrends. Door de vele beschikbare metaalkleuren en de focus op bijzondere opbouwkommen kan je naar hartenlust puzzelen tot je die opstelling hebt gevonden die helemaal aansluit bij jouw persoonlijkheid en smaak.

Meer weten?
Wil jij je badkamer optimaal inrichten volgens de nieuwste trends? Contacteer een specialist van Lambrechts voor advies op maat. Of bezoek een van de Lambrechts-toonzalen voor meer badkamerinspiratie!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10364-13257/lambrechts-nv/partnerberichten/de-badkamertrends-van-dit-najaar-laat-je-inspireren/