livios logo

Duurzaam verwarmen? Zo bespaar je op je energiefactuur

Wil jij je woning energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen? Hoe je je huis of appartement ook hebt gebouwd, gerenoveerd of ingedeeld, zonder water en elektriciteit kan je niet. Gelukkig is er een simpele oplossing die je op de lange termijn zelfs een pak geld bespaart op je gas-en elektriciteitskosten.

13521-N

De zon schijnt gratis voor iedereen. Het enige wat jij moet doen is die energie ook gebruiken.

Foto Lambrechts NV

13521-N

Met de juiste installatie kan je zelfs op bewolkte dagen een pak energie produceren.

Foto Lambrechts NV

13521-N

Overweeg je om zonnecollectoren te installeren? Dan kan je op een premie van de overheid rekenen.

Foto Lambrechts NV

13521-N

Maar wat met je sanitair warm water? Ook dat kan je verwarmen met zonne-energie.

Foto Lambrechts NV

Is zonne-energie iets voor jou? 
Ga je (ver)bouwen, ben je begaan met het milieu of ben je die steeds hogere energiefactuur gewoon zat? De oplossing voor je problemen hangt gewoon boven je hoofd: de zon schijnt iedere dag gratis voor iedereen. Het enige wat jij moet doen is die energie ook gebruiken. Overweeg je om zonnecollectoren of -panelen te plaatsen? Met de juiste installatie kan je niet alleen op de zonnigste, maar zelfs op bewolkte dagen een pak energie produceren. Bij Lambrechts helpen we je met onze jarenlange ervaring de juiste keuze te maken.

Win-winsituatie
Maar wat met je sanitair warm water? Ook dat kan je verwarmen met zonne-energie. Afhankelijk van de grootte van je gezin en je warmwaterverbruik heb je op je dak 3 tot 5 m² plaats nodig om zonnecollectoren voor je zonneboiler te installeren. De overblijvende ruimte kan je nog steeds gebruiken om gratis stroom op te wekken met fotovoltaïsche panelen: een eenmalige investering die je iedere maand opnieuw een lagere energiefactuur oplevert. Van een win-winsituatie gesproken!

Zo onafhankelijk mogelijk
Veel hernieuwbare energiebronnen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Hou je daar liever minder rekening mee? Dan kan je kiezen voor een hybridesysteem of om je opgewekte energie op te slaan. Momenteel betaal je nog om het elektriciteitsnet als opslagplaats te gebruiken. Maar sinds vorig jaar installeert netbeheerder Fluvius digitale meters in alle Vlaamse woningen. Zo verdwijnt het prosumententarief, betaal je alleen nog voor stroom wanneer je die van het net haalt en ontvang je geld als je zelfopgewekte stroom op het net injecteert.

Sla je energie op
Afhankelijk van hoeveel het in de toekomst kost om het elektriciteitsnet te gebruiken, is het interessant om een batterij te plaatsen waarin je je stroom opslaat. De voordeligste ‘batterij’ die je momenteel kan krijgen? Dat is de zonneboiler, want daar kan je warmte in opslaan. Die is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker dan eender welke batterij. Bovendien kan je er zowel je zonnepanelen als zonnecollectoren aan koppelen. Overweeg je om zonnecollectoren te installeren? Dan kan je op een premie van de overheid rekenen.

Wil jij energie besparen met een zonnesysteem? Maak een afspraak in één van de toonzalen van Lambrechts en onze experts zoeken samen met jou naar dé ideale energieoplossing voor jouw project.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10364-13521/lambrechts-nv/partnerberichten/duurzaam-verwarmen-zo-bespaar-je-op-je-energiefactuur/