livios logo

Het toilet van de – niet zo verre – toekomst: het douchetoilet

Waar de meesten onder ons nog een standaardtoilet en wc-papier gebruiken, maakt die combi in meer en meer huishoudens plaats voor een douchetoilet. Dave Kiek, sanitairexpert bij Lambrechts, licht kort toe waarom deze innovatieve combinatie van een conventionele wc met een douchefunctie alsmaar populairder wordt.

13646-N

Een douchetoilet reinigt met een zachte, verfrissende waterstraal je onderlichaam.

Foto Lambrechts NV

13646-N

Bij een douchewc is alle techniek geïntegreerd in het porselein, wat een strak design oplevert.

Foto Lambrechts NV

13646-N

Bij Lambrechts vind je douchetoiletten met diverse extra opties.

Foto Lambrechts NV

“In Azië, en vooral dan in Japan en Zuid-Korea, zijn douchetoiletten al jaren ingeburgerd”, vertelt Dave. “Maar ook in Europa vind je deze trend de laatste jaren steeds vaker terug. Dit nieuw technologisch hoogstandje voor in je badkamer vervangt een conventioneel toilet door een wc met elektronische toiletzitting en een geïntegreerd watersproeisysteem. Zo activeer je na het toiletgebruik met één druk op de knop het watersproeisysteem en reinigt een zachte, verfrissende waterstraal je onderlichaam.”

2 soorten douchetoiletten

Overweeg je om een douchetoilet te plaatsen? Dan heb je keuze uit twee soorten: een compleet toilet of een douchetoiletzitting die je op een bestaand toilet installeert. Bij beide opties moet je er wel rekening mee houden dat je naast de standaard watertoevoer en -afvoer ook elektriciteit voorziet voor de installatie.

  • Compleet douchetoilet
    Bij een complete douchewc is alle techniek geïntegreerd in het porselein, wat een mooi en strak design oplevert. Momenteel betaal je voor een compleet douchetoilet, afhankelijk van de opties die je neemt, tussen de 1.390 en 6.000 euro. Lambrechts biedt bijvoorbeeld al een compleet douchetoilet met de beste opties voor 2.427 euro, excl. btw. Verwachting is wel dat er in de komende jaren meer en meer merken mee op de kar zullen springen. Daardoor zullen de prijzen voor een douchetoilet in de toekomst dalen.
  • Douchetoiletzitting
    Is je budget iets beperkter of wil je liever niet je volledige wc vervangen? Dan kan je kiezen voor een douchetoiletzitting die je monteert op je standaardtoilet. Toegegeven, dit is esthetisch iets minder aantrekkelijk, maar wel een stuk goedkoper.

Hygiëne boven alles

Het grootste voordeel van een douchetoilet? “Het is bewezen dat het hygiënischer is dan traditioneel toiletpapier”, legt Dave uit. “Klinkt logisch want als je doucht, of zelfs je auto wast, doe je dat toch ook met water en niet met een stukje droog papier.”

Extra opties

Naast de meerwaarde voor je persoonlijke hygiëne, win je ook aan comfort dankzij de talrijke beschikbare opties. Zo zijn de topmodellen uitgerust met nachtlicht, automatische opening en verwarming van de bril, geurafzuiging, een droogfunctie en soms zelfs een oscillerende straal voor een totaalreiniging. Daarnaast kan de waterstraal ook worden ingesteld op de temperatuur, kracht en positie die voor jou het aangenaamst is voor een ideale reiniging.

Meer weten?

Ben je helemaal gewonnen voor het idee van een douchetoilet? Of twijfel je nog en wil je eerst eens proberen hoe zo’n douchewc aanvoelt? Maak dan even een afspraak met een specialist van Lambrechts voor advies op maat of breng een bezoekje aan een van de Lambrechts-toonzalen waar je het comfort van een douchetoilet meteen zelf ervaart.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10364-13646/lambrechts-nv/partnerberichten/het-toilet-van-de-niet-zo-verre-toekomst-het-douchetoilet/