livios logo

Zijn zonnepanelen nog rendabel? Lambrechts antwoordt volmondig ja!

Zonnepanelen zijn een grote investering dus het is terecht dat men zich afvraagt of ze nog rendabel zijn nu de subsidies wegvallen. Wat men misschien niet weet is dat de prijs van zonnepanelen de laatste jaren sterk gedaald is. Zo sterk dat de subsidies niet meer nodig zijn: door de besparing op je energiefactuur verdien je meer terug dan wat de zonnepanelen kosten.

14017-NL

Foto STG

14017-NL

Foto STG

14017-NL

Foto STG

Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren op zonne-energie overschakelen. Een bijdrage leveren voor het milieu en het verlagen van de energiekosten zijn de meest voorkomende redenen. We zetten de voordelen even op een rijtje voor jou:

Je energiefactuur zal sterk dalen

De zonnepanelen, omvormer en installatie heb je vanaf 5.000 euro. Met een gemiddeld rendement van 14%, bespaar je gemiddeld 630 euro op je energiefactuur. Hierdoor heb je de panelen dus op ongeveer 8 jaar terugverdiend. Alles wat je daarna nog uit de zonnepanelen haalt is pure winst.

Je zal een groot rendement verdienen op jouw investering

Zonnepanelen zijn nog nooit goedkoper geweest en daarom zijn ze net nu één van de beste manieren om te investeren. Als je weet dat de vorige generatie zonnepanelen een economische levensduur had van minimum 25 jaar, ligt het bij deze generatie op minstens 40 jaar. Je zal dus nog lang voordeel halen uit je investering.

Je verhoogt de waarde van je huis

Uit meerdere studies is gebleken dat woningen die zijn uitgerust met zonne-energiesystemen een hogere vastgoedwaarde hebben en sneller verkopen dan niet-zonnewoningen. Taxateurs houden steeds meer rekening met zonne-installaties, omdat ze de waarde van woningen op het moment van verkoop bepalen, en omdat huizenkopers meer kennis hebben van zonne-energie, zal de vraag naar woningen die zijn uitgerust met zonnepaneelsystemen blijven groeien.

Je verkleint jouw ecologische voetafdruk

Door je zonnepanelen te combineren met andere duurzame oplossingen, haal je meer uit je investering. Buiten een mooie besparing op je energiefactuur, maak je jouw woning ook nog eens extra ecologisch verantwoord. Zo draag jij een steentje bij aan een gezondere toekomst voor de volgende generatie.

Lambrechts is expert op het vlak van hernieuwbare energie en helpt je dan ook graag verder met al je vragen omtrent zonnepanelen. Bekijk alvast meer informatie op onze website of maak een afspraak met één van onze experten.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10364-14017/stg/partnerberichten/zijn-zonnepanelen-nog-rendabel-lambrechts-antwoordt-volmondig-ja/