livios logo

Vind de ideale dampkap voor jouw keukenopstelling in 3 stappen!

Welke dampkap is voor jouw keuken gemaakt? Een stille held die alle nare geuren wegneemt en opvalt qua design of net een onzichtbare? Doorloop de volgende drie stappen en maak de juiste keuze voor een perfect keukenklimaat.  

13315-NL

Recirculatiedampkap Cloud in een strakke, matzwarte afwerking

Foto Novy

13315-NL

Panorama is zowel de dampkap als de kookplaat in je keuken en wordt geïntegreerd in het werkblad.

Foto Novy

13315-NL

Fusion Pro, subtiele dampkapoplossing in een ondiepe bovenkast

Foto Novy

13315-NL

Mood is een decoratieve eilanddampkap, verlichtingsarmatuur én sfeermaker.

Foto Novy

1. Waar plaats je de dampkap?

Eerst en vooral is de keukenindeling bepalend voor je dampkap. Of je nu een kookeiland hebt, een open keuken of een wandopstelling… Novy heeft voor elk type de ideale oplossing.

  • In het werkblad

Novy Panorama en One zijn dé oplossingen voor elke keuken. Je moet geen vals plafond voorzien boven je kookeiland of een muur afstaan. Panorama en One zijn zowel de dampkap als de kookplaat in je keuken en worden geïntegreerd in het werkblad.

  • Kookeiland

Boven een kookeiland kan je zowel een plafonddampkap als een eilanddampkap plaatsen. Pure’line en Cloud plafondunits hebben een doordacht design met verlichting die je naar je eigen hand kan zetten. Liever zo minimalistisch mogelijk? Dan is Pure’line ook beschikbaar zonder verlichting en kan externe verlichting gekoppeld worden. Met het oog op een opvallend strak design, combineren ze efficiëntie en comfort. Een mooie blikvanger is Mood, een trendy dampkap en verlichtingsarmatuur in één.

  • Wandopstelling

Staat je keuken tegen een muur en ben je genoodzaakt om je dampkap aan de wand te hangen? Ook dan heb je ruime keuze tussen decoratieve, zichtbare wanddampkappen of knap geïntegreerd in een schouw, nis of bovenkast.

2. Hoe breed moet de dampkap zijn?

Kookdampen stijgen niet recht omhoog maar waaien uit in een hoek tussen 10° en 15° graden. Kies een breder model zodat je dampkap alle kookdampen opvangt. Voor een goede werking moet de dampkap minstens de volledige breedte van de kookplaat overbruggen. Hou ook rekening met de maximale toegestane hoogte bij de dampkap van jouw keuze.

3. Afvoer naar buiten of recirculatie?

Heb je ventilatiesysteem D? Dan is een buitenafvoer niet mogelijk en is recirculatie een energiezuinige oplossing die dampen en geuren binnenshuis verwerkt. Het voordeel is dat zo goed als alle Novy dampkappen, al dan niet standaard, kunnen voorzien worden van recirculatie.

Kan je wel een afvoer naar buiten plaatsen? Dan heb je nog de keuze tussen een geïntegreerde motor in de dampkap of een motor op afstand binnen of buiten, die voor een beperkte inbouwhoogte van de dampkap zorgt.

Vragen over de combinaties, mogelijkheden of technische functies? Contacteer ons of spring eens binnen in de Novy showroom.

Kom bovendien inspiratie opdoen bij onze klanten tijdens bisbeurs in Flanders Expo, Gent van 5 t.e.m 13 oktober 2019.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10381-13315/novy/partnerberichten/vind-de-ideale-dampkap-voor-jouw-keukenopstelling-in-3-stappen/