livios logo

Architect kiest voor Mood-dampkap van Novy: “Perfecte blikvanger in deze industriële keuken”

Eline en Jan wonen in een voormalige autolakfabriek in Sint-Niklaas. Dat industrieel verleden trok architect Kristof De Lange ook door in de nieuwe keuken. “De grootste blikvanger is de dampkap Mood. Die is functioneel, mooi én duurzaam.”

13947-NL

“Ik heb iets met keukens", zegt architect Kristof De Lange. "Het is het hart van een huis."

Foto Novy

13947-NL

De ruwe look van de keuken sluit mooi aan bij het verleden van deze voormalige autolakfabriek.

Foto Novy

13947-NL

Dankzij de verschillende lichtstanden kan je Mood ook gebruiken als verlichtingsarmatuur.

Foto Novy

“Elk detail moet kloppen”

Elke architect heeft wel een kamer die hij net wat liever ontwerpt. Zo ook bij Kristof De Lange. “Ik heb iets met keukens. Daar brengen we het grootste deel van onze tijd door. De keuken is het hart van een huis. Daarom hou ik die ruimte graag licht, ruim, comfortabel én praktisch. Bovendien kan je een keuken niet los van de rest van de woning zien. Je ziet vandaag in architectuur dat open ruimtes in huis in elkaar overvloeien. Daarom moet elk detail kloppen.”

Respect voor het verleden

En dat doet het zeker in de industriële keuken van Eline en Jan uit Sint-Niklaas. “Samen met Maku Interieur creëerde ik een keuken voor de nieuwe aanbouw. In mijn ontwerpen heb ik respect voor de geschiedenis van een gebouw. De ruwe look van de keuken, de diverse ruwbouwelementen en de nieuwe sheddaken sluiten mooi aan bij het verleden van dit pand als voormalige autolakfabriek. Zo werd de keuken uitgevoerd in wit laminaat, multiplex grenen en prachtige groene tegels voor de spatwand.”

Duurzaamheid voorop

Niet alleen visueel moet het plaatje kloppen. “Ook ecologie en duurzaamheid zijn voor mij erg belangrijk in een ontwerp”, vertelt Kristof. “Daarom koos ik als dampkap voor boven het keukeneiland bewust voor de Novy Mood. Deze dampkap is standaard voorzien van de recirculatietechniek. Het toestel blaast de warme, gezuiverde lucht weer de keuken in en de monoblockfilter neutraliseert alle kookgeurtjes.” Aangezien Eline en Jan voor hun energiezuinige woning een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie kozen, was een afvoer naar buiten zeker geen optie.

Slim én mooi

Met Mood zorgde Kristof niet enkel voor een slimme oplossing om de lucht te filteren, de dampkap ziet er ook erg mooi uit. “Het is een echte blikvanger”, vindt de architect. “Het toestel combineert zijn functie als dampkap met een slim design. De keuken van Eline en Jan heeft een schuin plafond. Met verstelbare ophangkabels komt Mood hier echt tot zijn recht en past de dampkap perfect bij het ontwerp van de hele ruimte. En dankzij de verschillende lichtstanden kan het koppel Mood ook gebruiken als verlichtingsarmatuur.” Van praktisch kooklicht, tot een warm en gezellig sfeerlicht. “Met de afstandsbediening bepaal je met één knop de sfeer in je keuken. Handig toch.”

Laat je inspireren!

Twijfel je nog over jouw keuze of stijl? Laat je dan leiden door de Novy productwijzer. Weet je al wat je wil maar kan je nog wat inspiratie gebruiken? Die vind je vast en zeker in deze referentieprojecten of op de Pinterestborden van Novy. Heb je nog vragen of zie je de dampkap liever in het echt? Maak dan een afspraak in de Novy-showroom. 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10381-13947/novy/partnerberichten/architect-kiest-voor-mood-dampkap-van-novy-perfecte-blikvanger-in-deze-industriele-keuken/