livios logo

Is je plat dak aan onderhoud toe? Test het met deze checklist

Vorst, regen, wind, uv-stralen... Je plat dak krijgt heel wat te verduren. Hou het daarom in topvorm met een jaarlijkse controle en het juiste onderhoud. Deze checklist helpt je alvast op weg. 

12434-NL

Voor een optimale dakdichting rond je schoorsteen helpt Aqua-Band je uit de nood.

Foto Aquaplan

12434-NL

Merk je een scheurtje of blaas op in je roofing? Herstel ze voor ze groter worden.

Foto Aquaplan

1. Maak je regenpijp en dakgoot vrij

Bladeren en opgehoopte vuilresten kunnen je dakgoot en regenpijp verstoppen. Als regenwater daardoor niet meer weg kan, zoekt het een andere uitweg. Zo loop je het risico dat het water via de buitenmuur ook in je woning binnen sijpelt. Maak daarom één à twee keer per jaar je dakgoten en afvoeren vrij.

Voorzie ook een boldraadrooster in je regenpijp als extra bescherming tegen bladeren en vuil en plaats een bladvanger voor een ongehinderde afvoer van water op je plat dak.

  • TIP: Wil je je dakgoot gewoon een opfrisbeurt geven? Dan is Gootvernieuwer de gedroomde oplossing.

2. Herstel schade aan je roofing

Merk je een scheurtje of blaas op in je roofing? Herstel ze dan voor ze de kans krijgen om groter te worden. Langs scheuren en perforaties raakt water onder je dakbedekking en kan het daar schimmel of vochtproblemen creëren. Handige doe-het-zelvers herstellen roofingschade makkelijk zelf door de Anti-Scheur glasvezelband en Dak-Reparatie van Aquaplan te combineren voor een extra stevig resultaat. Daarna bescherm je het dak met leislag tegen uv-straling.

  • TIP: Voor een dringende reparatie bij regenweer is Aqua-Stop jouw redder in nood.

3. Dicht losse naden

Zit je dakbekleding ergens los of is een naad niet meer helemaal dicht? Dan moet je dit snel herstellen om te vermijden dat er water onder je roofing sijpelt. Voor een optimale dichting aan opstaande kanten of rond je schoorsteen helpt Aqua-Band je uit de nood. Met deze zelfklevende tape van SBS-rubbers en bitumen maak je scheuren, details en naden op nagenoeg elke ondergrond meteen waterdicht. Zelfs de meest extreme weersomstandigheden hebben er geen vat op.

  • TIP: Aqua-Band knip je eenvoudig op maat en is zo elastisch dat het makkelijk alle vormen aanneemt.

4. Verwijder mossen en algen

Een beetje mos op je dak kan natuurlijk geen kwaad, maar bij ernstige mos- en algenvorming of andere begroeiing kom je best in actie om schade aan je dakbedekking te vermijden. Verwijder het grootste deel van de mossen met een hogedrukreiniger en gebruik daarna Stop Groene Aanslag. Zo ziet je dak er weer zo goed als nieuw uit.

  • TIP: Stop Groene Aanslag is meteen ook het ideale middel om groene aanslag te verwijderen van je buitenmuren, oprit en terras. Handig toch?

Hoeveel heb ik nodig?

Vraag je je af hoeveel je nodig hebt van een bepaald product? Bereken het eenvoudig zelf met de online calculator van Aquaplan. Je geeft enkele afmetingen en de tool rekent alles voor je uit. Je krijgt er meteen ook je boodschappenlijstje bij waarmee je bij een verkooppunt bij jou in de buurt terecht kan. 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-12434/aquaplan/partnerberichten/is-je-plat-dak-aan-onderhoud-toe-test-het-met-deze-checklist/