livios logo

Je kelder vochtdicht maken? Zo pak je het aan!

Insijpelend grondwater, onvoldoende ventilatie, een lek in de waterleiding,… Er zijn verschillende redenen waardoor je met keldervocht te maken kan krijgen. En dat is niet alleen het geval in oudere huizen. Ook kelders in recente woningen lopen het risico. Het is dus belangrijk om je kelder tegen vochtproblemen te beschermen! En dat doe je het best met de Kelder-Epoxy van Aquaplan.

12631-N

Foto Aquaplan

12631-N

Foto Aquaplan

12631-N

Foto Aquaplan

12631-N

Foto Aquaplan

12631-N

Foto Aquaplan

Kelder-Epoxy is een 2-componenten epoxycoating. Daarmee maak je jouw keldermuren en andere ondergrondse bezettingen van baksteen of cement waterdicht. Het product is zeer slijtvast waardoor het ook perfect bruikbaar is voor je keldervloer! Maar hoe moet je het product gebruiken? Volg dit handig stappenplan:

1. Zorg voor een proper oppervlak

Hangt je muur nog vol met loszittend cement, pleisterwerk, verfresten, schimmels of ander vuil? Maak dit eerst proper met een staalborstel of hogedrukreiniger. Zorg er daarna voor dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Zo kan de muur het product optimaal absorberen.

Zie je nog barsten of scheuren? Gebruik dan Waterdruk-Stop om die te dichten. Dit product is trouwens ook ideaal om waterlekken te dichten, zelfs onder hoge druk! Wanneer de ondergrond proper is, spoel je hem best nog een keertje na met water. Daarna kan je aan de slag met de Kelder-Epoxy.

2. Breng Kelder-Epoxy aan: snel en in cirkels

De Kelder-Epoxy bestaat uit twee componenten. Roer die allebei afzonderlijk even op. Om de juiste formule te krijgen, meng je daarna één deel A-component bij vier delen B-component. Roer die twee samen in een zuiver emmertje op tot een homogene witte massa. Opgelet, meng niet te veel product ineens! Is het in je kelder 10°C? Dan moet je het gemengde product opwerken binnen het uur. Is het er 20°C, dan heb je een half uur.

Wanneer je de juiste hoeveelheden met elkaar hebt gemengd, kan je je muur of vloer insmeren. Vergeet wel niet om eerst de ondergrond nog een laatste keer te bevochtigen. Breng daarna met een harde kwast en met draaiende bewegingen de Kelder-Epoxy aan. Per vierkante meter heb je ongeveer 0,25 liter product nodig.

3. Muur droog? Klaar om te overschilderen!

Nadat je het hele oppervlak hebt ingesmeerd moet het product acht uur drogen. Breng daarna nog een tweede laag aan. Denk je dat je muur of vloer ook wel een derde laag kan gebruiken? Wacht dan weer acht uur en breng de Kelder-Epoxy nog een laatste keer aan. Wil je kelder verven in een kleurtje? Dan kan je kleurpigment toevoegen aan de Kelder-Epoxy. Let op, dit mag niet meer dan 3% zijn van de totale hoeveelheid die je gebruikt.

Tip: Zijn je keldermuren of ondergrondse instructies uit beton- of cementblokken vochtig? Gebruik dan Kelder-Bezetting. Hiermee breng je een witte, waterdichte cementcoating aan die perfect te overschilderen is! 

Wil je weten hoeveel Kelder-Epoxy je nodig hebt? Bereken het met de productcalculator. Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-12631/aquaplan/partnerberichten/je-kelder-vochtdicht-maken-zo-pak-je-het-aan/