livios logo

Maak het dak van je tuinhuis of garage zomerklaar!

De zomer komt er bijna aan! Tijd om te tuinieren, tot rust te komen en te genieten van een lekkere barbecue. We gaan weer veel tijd buiten doorbrengen. En dus moet onze tuin er pico bello uitzien! Niet alleen je gazon en terras, ook het dak van je tuinhuis of garage kan misschien wel een make-over gebruiken. 

12726-NL

Dakshingles zijn een snelle en goedkope oplossing voor daken met een dakhelling van meer dan 10°.

Foto Aquaplan

12726-NL

Met dakpanplaten leg je 35 dakpannen in één keer!

Foto Aquaplan

12726-NL

Deze kunststoflei is 100% recycleerbaar, en plaats je makkelijk zelf op hellende daken vanaf 15°. 

Foto Aquaplan

12726-NL

Aquaplan heeft twee groendaken in de aanbieding. Beplanting op rol en all-in-one cassettes.

Foto Aquaplan

Hoewel wij het alleen in de zomermaanden gebruiken, staat ons tuinhuis élke dag van het jaar buiten. Wind, regen, sneeuw,… Vooral het dak krijgt het zwaar te verduren. Hetzelfde geldt voor je garage. Tijd om de dakbedekking ervan eens te bekijken! Krijg je de schade niet meer hersteld? Dan heeft Aquaplan verschillende daktypes voor jou in de aanbieding. Zo gaan je tuinhuis of garage terug schitteren! 

Simpele dakbedekking

Hou je het graag basic? Dan zijn golfplaten iets voor jou. Die zijn ideaal voor schuine daken met een minimum helling van 7°, en beschermen je tuinhuis of garage tegen regen, wind en uv-straling. Je hebt de keuze uit drie verschillende kleuren. Haal je liever veel licht binnen? Dan kies je best voor de transparante PVC-golfplaten. Die kan je trouwens ook gebruiken als lichtstraat op een plat dak. Voor welke golfplaat je ook kiest, ze zijn allemaal even onderhoudsvriendelijk: de regen spoelt het meeste vuil namelijk gewoon weg! 

Ook de dakshingles van Aquaplan zijn een snelle en goedkope oplossing voor daken met een dakhelling van meer dan 10°. Deze lichte panelen maken je dak op een eenvoudige manier waterdicht. Ze bestaan in twee varianten: de rechthoekige 3-tabslei en het beverstaart model 5-tabs. Allebei zeer duurzaam, want ze hebben een minimale levensduur van 10 jaar.

Look-a-likes

Wie het nog beter doet dan shingles qua levensduur is de Kasteel-Lei. Deze kunststoflei heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 40 jaar! Hij lijkt als twee druppels water op een échte natuurlei. Dit milieuvriendelijk alternatief is 100% recycleerbaar, en kan je makkelijk zelf plaatsen op alle hellende daken vanaf 15°. 

Nog een dakbedekkingstype dat je amper kan onderscheiden van het origineel is de Aqua-Pan Classic plaat. Deze dakpannenplaat ziet er namelijk uit als klassieke dakpannen. De metalen plaat heeft ook dezelfde voordelen als originele dakpannen, want hij is ook sterk en duurzaam. Er is wel één groot verschil, want dit soort dakbedekking plaats je veel sneller: je legt 35 dakpannen in één keer! Een snelle oplossing die past op alle daken met een minimum helling van 10°. Niet zo’n fan van een klassieke uitstraling? Geen probleem, want deze metalen dakplaten zijn ook verkrijgbaar in een moderne uitvoering

Ecologisch dak

Mag het voor jou wat meer zijn? Dan is een AquaplanT groendak misschien wel iets voor jou! Zo’n ecologisch dak helpt CO2 verminderen, waardoor het goed is voor het milieu. Maar het is ook goed voor jou! Door de gespreide waterafvoer vermijd je niet alleen waterproblemen tijdens een hevige regenbui, het dak vraagt ook amper onderhoud. Nog een grote troef is de hoge isolatiewaarde: zowel thermisch en akoestisch, in de zomer én in de winter. 

Aquaplan heeft twee verschillende groendaken in de aanbieding. De beplanting op rol is vooral geschikt voor grotere (>40 m²) platte daken, of licht hellende daken tot 15°. Deze dakbedekking is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Hitte, vorst of felle wind? Dit onderhoudsarm groendak kan het allemaal aan. Daarnaast is het ook brandveilig. Nog een pluspunt? Je kan het gewoon op je bestaande dak plaatsen. 

Heb je maar een klein dak, dan kies je beter voor de AquaplanT tray. Deze all-in-one cassettes hebben dezelfde voordelen als de beplanting op rol, maar zijn vooral geschikt voor kleinere daken (<40 m²). De plaatsing ervan is zeer eenvoudig: je moet alleen de trays aan elkaar vastklikken. Een simpele oplossing voor een groene eyecatcher in je tuin! 

Wil je jouw dak ook vervangen door een van de Aquaplanproducten? Zoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-12726/aquaplan/partnerberichten/maak-het-dak-van-je-tuinhuis-of-garage-zomerklaar/