livios logo

De grootste vijand voor je woning? Opstijgend vocht!

Vochtige binnenmuren, schimmelplekjes in de badkamer, een muffe geur in huis… het zijn maar enkele tekenen dat je huis kampt met vochtproblemen. Gelukkig kan je daar zelf iets aan doen! 

13423-N

Komt je verf of behangpapier los? Dan is er meer aan de hand.

Foto Aquaplan

13423-N

Ook aan de buitenkant van je muren kan je zelf aan de slag met Aqua-Resist.

Foto Aquaplan

13423-N

Een gekende en bewezen aanpak tegen opstijgend vocht, is het injecteren van een gel of vloeistof.

Foto Aquaplan

Niet alleen de vochtige ruimtes in huis, zoals je badkamer of toilet, zijn gevoelig voor vochtproblemen. Het kan eender waar opduiken en er zijn ook meerdere oorzaken. Denk maar aan een gebrek aan verluchting in huis, een lek in je dak of opstijgend vocht dat in je muren trekt. Gelukkig bestaat er voor elke oorzaak ook een degelijke oplossing.

Opstijgend vocht aanpakken

Ontdek je een vochtplek of schimmel op je muren? Of komt je verf of behangpapier los? Dan is er meer aan de hand. Vaak is opstijgend vocht de oorzaak van een vochtige binnenmuur. Het vocht komt dan meestal via een verouderde fundering je woning binnen. Je kan dit probleem zelf behandelen en hebt daarbij keuze uit twee technieken.

  1. Injecteer je vochtige binnenmuur

Een gekende en bewezen aanpak tegen opstijgend vocht, is het injecteren van een gel of vloeistof in de vochtige muur. Eerst boor je gaatjes op geregelde afstand onderaan je muur . Daarin injecteer je Vochtbarrière van Aquaplan om een horizontale barrière te creëren in je muur die het vocht tegenhoudt. Voor volsteense bakstenen muren, met een dikte van meer dan 40 cm kan je injecteren met Wall-Injector.

  1. Voorzie een waterkeringsfolie

Zie je niet op tegen wat kap- en breekwerk? Of moet je nog grondig renoveren? Dan kan je ook de DPC-waterkeringsfolie aanbrengen tussen het metselwerk van je binnenmuur. Zo krijgt opstijgend vocht geen enkele kans. Bij nieuwbouw wordt een waterkerende laag vandaag meestal standaard voorzien.

  1. Waterwerende verf aanbrengen

Ook aan de buitenkant van je muren kan je zelf aan de slag. Breng een laag vochtwerende verf Aqua-Resist aan onderaan de muur. Deze gebruiksklare, waterdichte muurcoating blokkeert het binnendringen van vocht in je muren en beschermt ze zo dus ook tegen vochtinsijpeling.

Condensatievocht behandelen

Opstijgend vocht is niet altijd de oorzaak van natte binnenmuren. Vaak is condensatievocht de boosdoener. Daarbij slaat vocht in een ruimte neer op de muren. Vooral in badkamers en andere natte ruimtes komt dit wel eens voor. Gelukkig is het probleem snel verholpen met Anti-Condensatie van Aquaplan. Deze muur- en plafondcoating zorgt voor een isolerend effect waardoor je muur minder koud aanvoelt en er dus ook geen vocht meer op neerslaat.

Meer weten?

Ben je er klaar voor om je vochtprobleem zelf aan te pakken? Of zit het probleem bij jou in de buitenmuur? Ook dan heeft Aquaplan de nodige oplossingen voor jou in huis. Zoek snel een verkooppunt bij jou in de buurt en zet vocht buitenspel.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-13423/aquaplan/partnerberichten/de-grootste-vijand-voor-je-woning-opstijgend-vocht/