livios logo

Een vochtige kelder? Zo pak je je vochtproblemen aan

Als je last hebt van vocht in je kelder, weet dan dat je niet alleen bent. Een kelder is namelijk erg gevoelig voor vochtproblemen en vroeg of laat krijgen veel mensen ermee te maken. De keldermuren zitten ondergronds en het grondwater drukt voortdurend tegen de constructie. Vooral in natte periodes kan dit problemen opleveren. Afhankelijk van de oorzaak is het belangrijk om de geschikte maatregelen te nemen en je vochtprobleem tijdig aan te pakken.

13833-NL

Vooral in oudere huizen zijn scheuren en barsten vaak de oorzaak van een vochtige kelder.

Foto Aquaplan

13833-NL

Kelder-Bezetting is het ideale hulpmiddel om je keldermuren af te dichten en waterdicht te maken.

Foto Aquaplan

13833-NL

Met een laagje Kelder-Epoxy creëer je meteen een waterdichte barrière op je keldervloer.

Foto Aquaplan

13833-NL

Foto Aquaplan

Vocht via barsten en scheuren

Het je vocht in je kelder? Dan controleer je best eerst of er ergens scheurtjes of barsten in de muur, vloer of kimnaad zitten. Vooral in oudere huizen zijn scheuren en barsten vaak de oorzaak van een vochtige kelder. Als je ergens een opening ontdekt, kan je die gemakkelijk repareren met een sneldrogend afdichtingsmiddel zoals Waterdruk-Stop van Aquaplan. Deze soepele pasta is geschikt voor zowel voor kleine barsten en scheuren als voor grotere lekken.

Vochtige muren

Vind je geen barsten of scheuren? Dan is het tijd voor de volgende stap: het controleren van je keldermuren. Als die vochtig aanvoelen, ga je best even na uit welk materiaal je ondergrondse constructie bestaat zodat je snel een oplossing kan voorzien. Vochtige keldermuren kunnen immers aanleiding geven tot schimmelvorming en onaangename geurtjes. Bovendien kan je kelderconstructie op langere termijn zelfs verzwakken en kan het vocht opstijgen naar de ruimtes boven de kelder.

Als je kelder is opgebouwd uit cement- of betonblokken, is Kelder-Bezetting het ideale hulpmiddel om je keldermuren eenvoudig af te dichten en helemaal waterdicht te maken. Om de cementcoating gemakkelijk kruisgewijs aan te brengen, ontwikkelde Aquaplan een speciale kelderkwast. Zo is de klus nog sneller geklaard!

Bestaat je ondergrondse constructie uit bakstenen of gecementeerde muren? Dan ben je beter af met Kelder-Epoxy. Deze 2-componenten epoxycoating dringt diep in de ondergrond en stopt zo niet alleen het grondwater dat door de keldermuur vloeit, maar verstevigt ook de structuur van het materiaal.

Vochtige vloer

Wordt het vochtprobleem niet veroorzaakt door je muren? Dan is een vochtige keldervloer misschien wel de boosdoener. Die kan verschillende oorzaken hebben; een lek in de kimnaad tussen de muur en de vloer, het grondwater dat te hoog staat of insijpelt via scheurtjes in de vloer, etc. Gelukkig kan je ook in dit geval op Kelder-Epoxy rekenen. De epoxyhars is erg slijtvast en dus ook geschikt voor vloeren. Een laagje van deze epoxycoating creëert meteen een waterdichte barrière op je keldervloer.

Binnendringend vocht

Wie graag op lange termijn problemen voorkomt, kan zijn ondergrondse muren al tijdens het bouwproces beschermen tegen insijpelend water. Met een bitumineuze coating zoals Black-Foundations of Ondergronds van Aquaplan geef je je ondergrondse constructie een perfect waterdicht jasje. Zo’n coating is elastisch waardoor hij met de muur meebeweegt en eventuele barsten of kieren meteen afdicht. Ook in een bestaande woning kan je deze coating gebruiken, al moet je dan wel eerst de muur of fundering blootleggen.

Aan de slag

Wil jij ook definitief van je vochtige kelder af? Zoek dan snel het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt en pak je vochtproblemen efficiënt aan. Als je niet zeker bent hoeveel dichtingsmiddel je precies nodig hebt, gebruik je gewoon even de handige productcalculator van Aquaplan. Met deze tool bereken je in een handomdraai de juiste hoeveelheid product voor de oppervlakte die je wil behandelen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-13833/aquaplan/partnerberichten/een-vochtige-kelder-zo-pak-je-je-vochtproblemen-aan/