livios logo

Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan

Ben je je badkamer of keuken aan het afwerken en ga je een muur betegelen? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten als je vochtproblemen wil vermijden. Aquaplan helpt je op weg!

14020-NL

Vooraleer je een ondergrond betegelt, moet je er eerst voor zorgen dat die geen vocht kan opnemen.

Foto Aquaplan

14020-NL

Ook je tegellijm moet geschikt zijn voor verwerking in vochtige ruimtes.

Foto Aquaplan

14020-NL

Werk maken van een waterdichte betegeling in je badkamer of keuken? Aquaplan heeft alles in huis.

Foto Aquaplan

14020-NL

Aan de slag!

Foto Aquaplan

Als je een bad of douche neemt of kookt, ontstaat er heel wat vocht in je badkamer of keuken. Deze waterdamp slaat neer op de muren en het plafond. Zeker als je je ruimte niet goed verwarmt en verlucht. Vandaar ook de typische schimmelvlekjes op tegelvoegen. En als je tegels in de douche niet goed geplaatst zijn, kan er ook vocht achter geraken. Met alle gevolgen vandien. Bereid je daarom goed voor als je gaat tegelen in een vochtige ruimte.

Maak de ondergrond waterdicht

Vooraleer je een ondergrond gaat betegelen, moet je er eerst voor zorgen dat die geen vocht kan absorberen. Aquaplan heeft voor deze toepassing Badkamer-Dicht in het aanbod. Met deze transparante en milieuvriendelijke coating maak je de muren van je badkamer of keuken waterdicht. Een groot pluspunt van dit product: je kan het op heel wat ondergronden gebruiken. Van hout en gipsplaten, tot pleisterwerk en beton.  

Gebruik geschikte tegellijm

Niet alleen de ondergrond, ook je tegellijm moet geschikt zijn voor verwerking in vochtige ruimtes. Met de kant-en-klare tegellijm Ascofix – Kleef&Vast ben je zeker van een optimale hechting op alle mogelijke ondergronden: gips, spaanplaat, pleisterwerk, hout, chape en zelfs bestaande tegels. Door zijn elasticiteit en hoge weerstand tegen vocht kan je er perfect je keuken- en badkamertegels mee verlijmen.

Al last van loskomende tegels?

Kamp je al met vocht achter tegels in je badkamer of keuken? Dan is het best om dit probleem meteen goed aan te pakken. Haal de tegels weg, laat de muur drogen en behandel hem met Badkamer-Dicht. Vul alle scheuren en gaatjes op met Waterdruk-Stop. Daarna kan je je nieuwe tegels aanbrengen met geschikte tegellijm.

Aan de slag!

Wil je werk maken van een waterdichte betegeling in je badkamer of keuken? Aquaplan heeft de nodige oplossingen voor jou in huis. Zoek dan een Aquaplan-verkooppunt in de buurt en ga aan de slag!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-14020/aquaplan/partnerberichten/tegelen-in-een-vochtige-ruimte-kinderspel-met-dit-stappenplan/