livios logo

Klustip! Je roofing repareren was nog nooit zo gemakkelijk

Hoewel roofing als dakbedekking lang meegaat, zullen je bitumineuze dakrollen op termijn onvermijdelijk lijden onder weersinvloeden zoals uv-stralen, hagel of hevige regenval. Om de levensduur van je dak te verlengen, geef je het dus best op tijd een renovatiecoating. Niet zeker hoe je de renovatie van je dak precies aanpakt? Met dit stappenplan is je roofing in 1, 2, 3 gerepareerd.

14114-NL

Met Dak-Renovatie herstel, voed en onderhoud je je bestaande roofing.

Foto Aquaplan

14114-NL

Ontdek je schade op bepaalde plaatsen? Herstel de probleemzones met Dak-Reparatie.

Foto Aquaplan

14114-NL

Dak-Dicht is solventvrij en dus niet schadelijk voor het milieu.

Foto Aquaplan

1. Maak de ondergrond stof- en vetvrij

Vooraleer je een renovatiecoating aanbrengt, is het belangrijk dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Zo komt er geen vuil vast te zitten onder de coating en zal die gemakkelijker hechten aan de bestaande roofing. Maak de ondergrond dus schoon met een harde borstel en veeg eventuele plassen weg.

2. Herstel blazen, barsten of scheuren

Vervolgens controleer je het dak op blazen, barsten of scheuren. Ontdek je schade op bepaalde plaatsen? Herstel de probleemzones dan met Dak-Reparatie van Aquaplan of gebruik de elastische afdichtingskit Dak Matic SBS. Het is belangrijk dat je de reparatie voldoende laat uitdrogen voor je verder gaat met het renoveren van je roofing. Reken hiervoor ongeveer op één week.

3. Breng een primer aan

Wanneer de herstelling voldoende is uitgehard, reinig je de ondergrond nog even en breng je vervolgens een laag Roofprimer aan op het volledige dakoppervlak. Deze sneldrogende hechtvernis fixeert het overgebleven stof en zorgt voor een betere hechting tussen de bestaande roofing en de nieuwe renovatiecoating.

4. Breng de renovatiecoating aan

Na de voorbereiding is je dak klaar voor de renovatiecoating. Afhankelijk van welke coating je gebruikt, kan je de levensduur van je dak tot drie, vijf of zeven jaar verlengen. Roer het product altijd eerst om en gebruik dan een kwast om opstaande randen en dakdetails in te smeren. Daarna kan je met een borstel of vloerwisser het volledige dakoppervlak bestrijken met de coating.

Verlenging levensduur tot drie jaar:
Met Dak-Renovatie herstel, voed en onderhoud je je bestaande roofing. Deze coating is versterkt met vezels en zorgt voor een onmiddellijke waterdichting. Wil je graag een extra inspanning doen voor het milieu? Gebruik dan Dak-Dicht. Deze onderhoudscoating is solventvrij en is dus niet schadelijk voor het milieu.

Verlenging levensduur van vijf tot zeven jaar:
Je dak renoveren kan ook met Elastic Rubber. Na droging vormt deze rubberbekleding een taaie en elastische laag die bestand is tegen temperatuurschommelingen en vervuiling.

Verlenging levensduur tot zeven jaar:
De levensduur van je dak gaat er het best op vooruit met Lek-Dicht. In slechts één laag herstelt deze waterdichte renovatiecoating je roofing. In dit geval is het dus zelfs niet nodig om een primer aan te brengen.

5. Laat uitdrogen en breng een tweede laag aan

Geef de aangebrachte coating opnieuw voldoende tijd om te drogen. Breng daarna een tweede laag Dak-Renovatie, Dak-Dicht of Elastic Rubber aan op dezelfde manier, maar deze keer haaks op de eerste laag.

6. Werk je dak af met Leislag

Geef je dak een extra beschermende laag met Leislag-schilfers. De gemalen leislagsteen zal je pas aangebrachte coating optimaal beschermen tegen uv-stralen en laat je dak er weer als nieuw uitzien.

Aan de slag

Zie je het helemaal zitten om je handen uit de mouwen te steken en je roofing te repareren? Gebruik dan voor elk product de handige productcalculator van Aquaplan en je weet precies hoeveel je nodig hebt om je volledige dak te renoveren.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-14114/aquaplan/partnerberichten/klustip-je-roofing-repareren-was-nog-nooit-zo-gemakkelijk/