livios logo

Bijna vakantie? Maak je terras zomerproof met deze snelle onderhoudstips

Ieder jaar kijken we met z’n allen uit naar de zomervakantie om even tot rust te komen en te genieten van de zon. Je hoeft er niet per se ver voor te gaan want dat kan ook perfect in eigen tuin. Op voorwaarde dat alles er wel netjes bij ligt natuurlijk. Met deze drie onderhoudstips maak je je tuin en terras nog snel zomerproof.

14118-NL

Groene aanslag is niet meteen een streling voor het oog. Gelukkig kan je die eenvoudig verwijderen.

Foto Aquaplan

14118-NL

Scheuren of gaten in je geasfalteerde oprit of tuinpad kan je vullen met Renov’Asphalt.

Foto Aquaplan

14118-NL

Stop-Geur activeert de afbraak van afval en verdrijft hinderlijke geuren van je afvalcontainer.

Foto Aquaplan

1. Groene aanslag verwijderen

Terrastegels met een groene aanslag zijn niet meteen een streling voor het oog. Gelukkig kan je die aanslag eenvoudig verwijderen. Zeker als het gaat om oppervlakkige groene aanslag. Dan volstaat het om een zelfreinigend product met enzymen aan te brengen. Na enkele dagen zal je zien dat de groene aanslag is verdwenen. Wanneer je al een dikkere groene aanslag hebt, gebruik je best een borstel met stevige haren. Zo komt het groene onkruid gemakkelijk los.

Tip: wil je volgend jaar deze klus niet opnieuw klaren? Gebruik dan Klinker-Beschermer of Arduin-Beschermer van Aquaplan. Deze oppervlaktebeschermers maken je klinkers of natuursteen water-, vuil- en vetafstotend zodat de mos- en algengroei drastisch wordt vertraagd.

2. Scheuren in asfalt herstellen

Wanneer je op je terras zit, kijk je liefst niet naar scheuren of gaten in je geasfalteerde oprit of tuinpad. Als de gaten of scheuren niet al te groot zijn, kan je ze gelukkig zelf repareren. Het enige wat je moet doen, is Renov’Asphalt of Repar’Asphalt aanbrengen. Met deze half vloeibare bitumenemulsie vul je eenvoudig de scheuren en gaten op en voorkom je dat water of vorst grotere schade aanrichten.

3. Hinderlijke geurtjes verwijderen

Bij warm zomerweer is je afvalcontainer vaak een bron van onaangename geurtjes. Bedorven etensresten of groente-, fruit- en tuinafval beginnen snel te stinken en trekken vervelende insecten aan. Niet echt smakelijk als je wil genieten van een lekkere barbecue op je terras.

Door de container in de schaduw te zetten en de klep een beetje open te laten, kan je de geurhinder al deels vermijden. Daarnaast kan je de slechte geur op natuurlijke wijze bestrijden met Stop-Geur. Dit 100% natuurlijk product op basis van enzymen activeert de afbraak van afval en verdrijft hinderlijke geuren. Zo blijft je afvalcontainer ook in de zomer schoon en fris.

Helemaal zomerproof

Wil je je tuin en terras nog snel een onderhoudsbeurt geven voor je aan je vakantie begint? Zoek dan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt en haal de nodige onderhoudsproducten in huis. Zo tover je je tuin in een handomdraai om tot jouw vakantieparadijs. 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-14118/aquaplan/partnerberichten/bijna-vakantie-maak-je-terras-zomerproof-met-deze-snelle-onderhoudstips/