livios logo

Je plat dak heeft nood aan een make-over? Met dit materiaal is het zo gefikst!

Kan het plat dak van je woning of tuinhuis wel een make-over gebruiken? Dan is het belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen. Zo ben je zeker dat je de klus snel, eenvoudig en veilig kan klaren. Met een EPDM dakbedekking heb je niet alleen een pasklare oplossing, maar ben je daarna ook gerust dat je dak meer dan 40 jaar waterdicht blijft. De lange levensduur en het feit dat EPDM rubber probleemloos kan worden gerecycleerd zorgen er bovendien voor dat de ecologische voetafdruk van je dak tot een minimum wordt beperkt.

14230-NL

Anders dan bij het plaatsen van roofing, krijg je met een EPDM dakbedekking een pasklare oplossing.

Foto Aquaplan

14230-NL

Je kan het EPDM rubber gewoon verlijmen met speciale EPDM lijmen zoals de Flexifoil oppervlaktelijm.

Foto Aquaplan

14230-NL

Aquaplan voorziet zelfs een Flexifoil Overlapping om een zeldzame overlap toch nog te verlijmen.

Foto Aquaplan

14230-NL

Een EPDM dakbedekking is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Foto Aquaplan

Wat is EPDM?

EPDM is de afkorting van ethyleen, propyleen, dieen en monomeer: de vier materialen die samen het synthetisch dakrubber vormen. Of je nu een nieuw dak voor het eerst wil bedekken of een bestaand dak wil renoveren, EDPM dakbedekking is uiterst geschikt voor alle platte en licht hellende daken. Ook als je graag een groendak wil aanleggen, zit je met EPDM goed aangezien het materiaal wortelwerend is.

Pasklare oplossing

Anders dan bij het plaatsen van roofing, krijg je met een EPDM dakbedekking een pasklare oplossing. Bij Aquaplan wordt de folie namelijk op maat gemaakt op basis van de afmetingen en de vorm van jouw dak. Zo krijg je een dakbedekking in één stuk die perfect past, zonder knip- of plakwerk. Dat wil ook zeggen dat er bijna geen overlappingen zijn en je dus een naadloze en gegarandeerd waterdichte dakbedekking krijgt.  

Lijmen

Aangezien je niet aan de slag moet met een brander is het plaatsen van een EPDM dakbedekking erg veilig en eenvoudig. Ideaal voor elke doe-het-zelver. Je moet vaak zelfs niet eens de oude dakbedekking verwijderen. Dat maakt EPDM dan ook erg geschikt voor zowel nieuwe daken als voor het renoveren van een oud dak. Je kan het EPDM rubber gewoon verlijmen met speciale EPDM lijmen zoals de Flexifoil Oppervlaktelijm, de Flexifoil opstandenlijm en de Flexifoil details & naden. Aquaplan voorziet zelfs een Flexifoil Overlapping om een zeldzame overlap toch nog te verlijmen. Bij een L-vormig dak is het immers voordeliger om met 2 stukken EPM te werken dan alles in 1 stuk te doen.  

Jarenlang gerust

Eens je de klus geklaard hebt, wil je natuurlijk gerust zijn dat je dak er weer een hele tijd tegen kan. Met een EPDM-folie loopt die tijd op tot meer dan 40 jaar. Een EPDM dakbedekking is immers bestand tegen alle weersomstandigheden, inclusief langdurige blootstelling aan uv-stralen in de zomer en vorst in de winter. Bovendien doe je ook je duit in het zakje voor het milieu door gebruik te maken van een materiaal dat jarenlang meegaat en daarna moeiteloos kan worden gerecycleerd.

Zelf aan de slag

Wil je graag zelf je dak een make-over geven? Met het dakdichtingssysteem van Aquaplan ga je moeiteloos aan de slag. De folie wordt op maat geleverd en dankzij het flexibele en blijvend elastische materiaal is het gemakkelijk te verwerken. Het is louter een kwestie van de ondergrond eerst een primerlaag te geven, de folie open te vouwen en vervolgens vast te lijmen met EPDM-lijm.

Wil je precies weten hoeveel EDPM Rubber Dak je nodig hebt voor jouw plat dak? Gebruik dan de handige productcalculator van Aquaplan.

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-14230/aquaplan/partnerberichten/je-plat-dak-heeft-nood-aan-een-make-over-met-dit-materiaal-is-het-zo-gefikst/