livios logo

Zo hou je je plat dak in topvorm

Hoe duurzaam je roofing ook is, door de jaren heen krijgt je plat dak heel wat te verduren. Op termijn zullen weersinvloeden en uv-stralen je bitumeuze dakrollen onvermijdelijk licht beschadigen. Maar met de juiste behandeling kan je de levensduur van je plat dak wel eenvoudig verlengen en zo niet alleen een zware investering uitstellen, maar ook minder afval creëren. Je dak in topvorm houden is dus goed voor je portemonnee én het milieu.

14991-NL

Met Dak-Reparatie kan je barsten, scheuren en blazen in daken en goten herstellen.

Foto Aquaplan

14991-NL

Moeilijke dakdetails maak je naadloos waterdicht met een laag Dak-Detail.

Foto Aquaplan

14991-NL

Met Dak-Renovatie herstel of renoveer je oude en licht beschadigde daken of goten.

Foto Aquaplan

14991-NL

Elastic-Rubber vormt een elastische laag die bestand is tegen temperatuurschommelingen & vervuiling.

Foto Aquaplan

14991-NL

Om te voorkomen dat je dakgoten en leidingen verstopt raken, gebruik je een handig boldraadrooster.

Foto Aquaplan

Veelvoorkomende problemen

Bij een plat dak kan je te maken krijgen met blaasvorming. Wanneer er (regen)water onder de dakbedekking komt, kan dat niet wegvloeien en vormt er zich een blaas. Die kan de isolatiewaarde van je dak verminderen, vochtschade of schimmels creëren of op termijn zelfs lekkages veroorzaken.

Schade repareren

Met de producten van Aquaplan kan je eventuele schade snel en doeltreffend aanpakken. Zo kan je met Dak-Reparatie bijvoorbeeld barsten, scheuren en blazen in daken en goten herstellen. De waterdichte reparatiepasta is versterkt met vezels en heeft een hoog hechtvermogen op de meest voorkomende ondergronden. Moeilijke dakdetails maak je dan weer naadloos waterdicht met een laag Dak-Detail. Die één-componentcoating is bestand tegen temperatuurschommelingen dankzij zijn hoge elasticiteit. Wil je een lek in je dak of goten dichten? Dan gebruik je Aqua-Stop, een soepele reparatiepasta die onder alle weersomstandigheden en zelfs onder water onmiddellijk je lekkages dicht.

Renoveren

Ook om je dak eenvoudig te renoveren na jarenlange blootstelling aan de weersinvloeden heeft Aquaplan enkele gebruiksvriendelijke producten. Met Dak-Renovatie herstel of renoveer je naadloos oude en licht beschadigde daken of goten. De waterdichte dakbekleding verstevigd met microvezels zorgt ervoor dat je dak zeker drie jaar langer meegaat. Hetzelfde geldt voor Dak-Dicht. Die solventvrije dakbekleding vormt na droging een goed hechtende en licht elastische laag die alle poriën en micro-scheuren waterdicht maakt en beschermt tegen zowel atmosferische vervuiling als temperatuurschommelingen.

Zwaardere beschadiging

Is je bitumineuze dak zwaar beschadigd? Dan kan je een beroep doen op de superelastische en waterdichte rubberbekleding Elastic-Rubber. Die vormt na droging een goed hechtende, taaie en elastische laag die bestand is tegen temperatuurschommelingen en vervuiling. Dankzij zijn ongeëvenaarde elasticiteit worden kleine beschadigingen vanzelf hersteld en de levensduur van je dak verlengd met minimaal vijf jaar.

Tip: voor een optimaal resultaat gebruik je het best altijd een primer. Multi-Coating Primer fixeert het achtergebleven stof en de absorberende oppervlakken voor een optimale hechting tussen de ondergrond en dakcoating.

Afwerking

Welke klus je ook uitvoert aan je dak, zorg er altijd voor dat je voldoende aandacht besteedt aan de ventilatie, het afwerken van de dakranden en het waterdicht maken van eventuele aansluitingen met een muur. Zo vermijd je op lange termijn vochtproblemen in huis. Daarvoor kan je gebruikmaken van Gootvernieuwer, een zelfnivellerende componentenrenovatielaag die metalen daken en goten herstelt en definitief beschermt tegen corrosie, zure regen, uv-stralen en andere agressieve milieu-invloeden. Om te voorkomen dat je dakgoten en leidingen verstopt raken door grind, bladeren, etc. heeft Aquaplan een handig boldraadrooster. Verder vind je in het assortiment ook allerlei profielen voor een perfecte waterdichting van je dakrand en leislag om je plat dak te beschermen tegen uv-stralen.

Jouw plat dak in topvorm

Wil je het liefst zo lang mogelijk van je plat dak genieten? Hou het dan in topvorm met de verschillende Aquaplan-producten. Bereken op de productpagina eenvoudig hoeveel je precies nodig hebt voor jouw dak en breng een bezoek aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-14991/aquaplan/partnerberichten/zo-hou-je-je-plat-dak-in-topvorm/