Nog even aan de slag en je geniet de hele zomer van je terras!

Van de zomerzon genieten doe je uiteraard het liefst op een mooi en proper plekje, maar na een lange winter is je terras meestal wel aan een grondige poetsbeurt toe. Gelukkig kan je snel en eenvoudig aan de slag met de handige oplossingen van Aquaplan. Zo geniet je straks dubbel en dik van dat ontspannend boek of die heerlijke barbecue op je kraaknette terras.

 • Na een koude winter en vochtige lente is de kans groot dat je groene aanslag ontdekt op je terras.

  Na een koude winter en vochtige lente is de kans groot dat je groene aanslag ontdekt op je terras.

  Foto Aquaplan
 • Met Stop Groene Aanslag geef je elk oppervlak zowel een actieve als een preventieve behandeling.

  Met Stop Groene Aanslag geef je elk oppervlak zowel een actieve als een preventieve behandeling.

  Foto Aquaplan
 • Wil je voorkomen voorkomen dat groene aanslag zich ontwikkelt?

  Wil je voorkomen voorkomen dat groene aanslag zich ontwikkelt?

  Foto Aquaplan
 • Arduin-Beschermer vormt een vuil- en vetafstotend oppervlak op arduin, marmer, andere natuurstenen.

  Arduin-Beschermer vormt een vuil- en vetafstotend oppervlak op arduin, marmer, andere natuurstenen.

  Foto Aquaplan

Groene aanslag

Na een koude winter en vochtige lente is de kans groot dat je groene aanslag terugvindt op je terras en tuinmeubelen. Die aanslag bestaat uit organisch vuil, zoals zand, aarde en pollen, dat wordt meegenomen door de wind of diertjes in je tuin. Wanneer je daar nog eens regen aan toevoegt, beginnen de bacteriën door het vocht te gisten en ontstaan er algen die je terras gevaarlijk glad maken. Hoe langer de algen zich kunnen ontwikkelen, hoe dikker de laag groene aanslag. Dus je hebt er alle baat bij om groene aanslag snel aan te pakken.

Het juiste product op de juiste plaats

Groene aanslag verwijderen wordt kinderspel met één van deze Aquaplan-oplossingen:

 • Stop Groene Aanslag: een gebruiksklare vloeistof die je helpt om groene aanslag, korstmossen, schimmels, algen, etc. op alle buitenoppervlakken te bestrijden. Hiermee geef je elk oppervlak zowel een actieve als een preventieve behandeling. Je zal dus zien dat groene aanslag na een behandeling met dit product ook minder snel terugkomt. Bij aanwezigheid van grote korstmossen gebruik je best een hogedrukreiniger en/of een borstel met stugge haren om het grootste vuil te verwijderen.
 • Zelfreiniger: als de groenaanslag minder ver gevorderd is, kan je ook Zelfreiniger gebruiken om alle ondergronden intensief te reinigen zonder schrobben. Je laat het milieuvriendelijk, biologisch reinigingsproduct gewoon inwerken op het oppervlak en hoeft verder niets te doen. De combinatie van specifieke enzymen zorgt ervoor dat alle vervuiling wordt afgebroken en de reiniging vanzelf gebeurt. Net als Stop Groene Aanslag beschermt ook dit product tegen nieuwe vervuiling.

Vuilafstotend jasje

Wil je de opknapbeurt van je terras volgende keer nog sneller van je to-dolijstje kunnen afvinken? Dan kan je met één van deze twee producten een onzichtbare coating op je tegels, klinkers, etc. aanbrengen om te voorkomen dat groene aanslag zich ontwikkelt.

 • Arduin-Beschermer: een krachtige, kleurloze en dampdoorlaatbare oppervlaktebescherming die een vuil- en vetafstotend oppervlak vormt op de meest voorkomende minerale ondergronden zoals arduin, marmer en andere natuurstenen. De coating beschermt de ondergrond tegen alle verwering, erosie, vervuiling en vorming van micro-organismen. Zo wordt het onderhoud een pak eenvoudiger en ga je onherstelbare schade als gevolg van indringend vet, olie en vuil gemakkelijk tegen.
 • Klinker-Beschermer: een vet-, stof- en waterafstotende oppervlaktebescherming geschikt voor alle poreuze, niet-geglazuurde oppervlakken zoals klinkers en tegels. Klinker-Beschermer vertraagt de indringing van stof, vetten en oliën en laat de oorspronkelijke kleuren en schakeringen van de ondergrond herleven. Doordat mos- en algengroei wordt vertraagd en vorstschade vermeden, geniet je van een vereenvoudigd onderhoud.

Aan de slag

Wil je jouw terras ook in een handomdraai zomerklaar maken? Vertrouw dan op de efficiënte werking van de Aquaplan-onderhoudsproducten en breng snel een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media