livios logo

EPDM-rubber: de ideale dakbedekking voor platte daken

Ga je het plat dak van je woning, aanbouw, garage of tuinhuis vernieuwen? Of ga je een nieuw plat dak leggen? Kies dan voor een EPDM-dakbedekking: ecologisch, duurzaam, weersbestendig en makkelijk te plaatsen. Ben je al overtuigd?

16349-NL

Leg je een EPDM-dakbedekking? Dan ben je jarenlang gerust. Je dak blijft tot wel 40 jaar waterdicht!

Foto Aquaplan

16349-NL

Met het dakdichtingssysteem van Aquaplan klaar je de klus snel, veilig en eenvoudig.

Foto Aquaplan

16349-NL

Aandrukroller: voor het gelijkmatig aandrukken van (las)naden en stukken EPDM dakbedekking.

Foto Aquaplan

16349-NL

EPDM-schaar: zwaar uitgevoerde schaar van 25 cm voor het moeiteloos knippen van EPDM.

Foto Aquaplan

16349-NL

Hoekroller: onmisbare aandrukroller om in alle hoeken te komen om de EPDM strak te verwerken.

Foto Aquaplan

Wat is EPDM?

Ethyleen, propyleen, dieen en monomeer – kortweg EPDM – zijn vier materialen die samen een synthetisch rubberen dakbedekking vormen, ideaal voor platte of licht hellende daken.

Bij Aquaplan kan je terecht voor een EPDM-dakbedekking op maat. Dit bespaart jou als doe-het-zelver een hoop werk. Zo hoef je niet te beginnen met knip- en plakwerk en kan je meteen aan de slag!

Waarom kiezen voor EPDM?

Plaatsingsgemak

Om te beginnen is EPDM makkelijk te plaatsen. Je kan het gebruiken op bijna alle ondergronden en je hoeft je oude dakbedekking meestal zelfs niet weg te halen! Kies je voor een EPDM-dakbedekking van Aquaplan, dan wordt de folie ook nog eens op maat gemaakt. Aangezien de dakbedekking in één stuk wordt geleverd, heb je dus geen schaar nodig. Het voordeel van zo’n pasklare folie is dat er quasi geen overlappingen en naden zijn. Hierdoor wordt de waterdichtheid van een EPDM-dakbedekking ten volle gegarandeerd. Een ander groot voordeel is dat je ook geen brander nodig hebt. Het rubber kan je simpelweg verlijmen met de EPDM-daklijmen van Aquaplan. Een stuk veiliger dan het plaatsen van roofing, waarbij je wel een brander nodig hebt.

Bereken via de handige productcalculator hoeveel EPDM-rubber jij nodig hebt voor de renovatie of aanleg van jouw plat dak.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

EPDM-rubber is uiterst weersbestendig. Van uv-stralen tot wintervorst: het flexibele en elastische materiaal kan tegen een stootje.

Duurzaam en ecologisch

Leg je een EPDM-dakbedekking? Dan kan je jarenlang op je twee oren slapen. Je dak blijft tot wel 40 jaar waterdicht! Nadien kan je het materiaal recycleren waardoor je ook nog eens je ecologische voetafdruk verkleint. Handig! Bovendien is EPDM-rubber wortelwerend, waardoor het ideaal is voor een ideaal is voor een groendak.

Amerikaanse vs. Europese EPDM

Aquaplan biedt uitsluitend Europese EPDM aan, ook wel bekend als de gewafelde variant. Het grote verschil met Amerikaanse EPDM is dat deze een extensieve voorbehandeling vereist. De gewafelde structuur van Europese EPDM zorgt ervoor dat deze beter aan de ondergrond hecht. Bovendien gebruiken we in Europa linnen doeken i.p.v. poeder. De linnen doeken zorgen ervoor dat de elastische EPDM-folie niet aan mekaar kleeft. De Europese versie hoeft daarom niet eerst gereinigd te worden, terwijl dat bij de Amerikaanse wel dient te gebeuren. De Amerikaanse vereist ook sterkere lijm.

Aan de slag!

Klaar om je dak een make-over te geven of een volledig nieuw plat dak te leggen? Het dakdichtingssysteem van Aquaplan laat jou toe om de klus snel, veilig en eenvoudig te klaren.

Vergeet geen primerlaag aan te brengen op de ondergrond alvorens je begint. Nadien is het een kwestie van de folie vast te lijmen met EPDM-lijn. Raadpleeg zeker de EPDM-rubberdakgids en de handige stappenplannen van Aquaplan voor een topresultaat!

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10394-16349/aquaplan/partnerberichten/epdm-rubber-de-ideale-dakbedekking-voor-platte-daken/